Galerii: Erkki-Sven Tüür juhatas kammerorkestrit ja laulis

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

11. detsembril toimus Mustpeade majas kontsertsarjas «Portree» ainulaadne klassika- ja džässikontserdist koosnev juubeliõhtu «Erkki-Sven Tüür 55 klassikas ja džässis». 

Õhtu jooksul avati helilooja loomingut tavatust küljest. Maestro juhatas orkestrit, vestles ja laulis vaheldumisi. Tallinna Kammerorkestriga koos musitseeris ka Riho Sibul, kellega helilooja laulis ühe laulu. Solistidena astusid üles ka Harry Traksmann viiulil, Leho Karin tšellol ja Marrit Gerretz-Traksmann klaveril.

Erkki-Sven Tüür on Arvo Pärdi järel Eesti hinnatuim ja tuntuim helilooja maailmas. Kontserdisarjale tavapäraselt astusidlavale nii interpreet kui ka muusikateadlane. Kontserdi kavas ei mängita mitte üksnes helilooja teoste põimikut, vaid püütakse näidata tema loomenatuuri erinevaid tahke.

Erkki-Sven Tüüriga vestles sel korral Kerri Kotta. Kavas olid orkestriteosed «Flamma», «Rada ja jäljed», ansambli In Spe repertuaarist laul «Uus ja vana», kammerteosed «Conversio» viiulile ja klaverile ning «Dedication» tšellole ja klaverile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles