Video: uus haarav lasteraamat ilmus eesti keeles

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Åsa Larssoni ja Ingela Korselli lasteraamatusarja PAX 1. raamat «Loitsusau»
Åsa Larssoni ja Ingela Korselli lasteraamatusarja PAX 1. raamat «Loitsusau» Foto: Varrak

Müügile jõuab kirjastuses Varrak ilmunud Åsa Larssoni ja Ingela Korselli lasteraamatusarja PAX 1. raamat «Loitsusau».

10-osalises haaravate illustratsioonidega raamatusarjas on teismeliste igapäevaelu (kool, kodu, perekond) kokku põimitud fantaasiarohkete seiklustega. 9–12-aastastele lugejatele mõeldud raamatu teevad eriliseks illustratsioonid, mille autoriks on Henrik Jonsson.

Varraku peatoimetaja Krista Kaer: «Tegu on taas kord raamatuga, mis on kirjutatud lastele, kuid mida on huvitav lugeda ka täiskasvanutel. Autorid seovad vägagi tänapäevase, asenduskoju saadetud poiste maailma Skandinaavia mütoloogiast pärit olevuste ja pärimustega ning tulemuseks on omanäoline ja haarav lugu.»

Raamatusarja PAX 2. raamat «SÜNK» ilmub jaanuaris.

Rootsi ajaleht Dagens Nyheter on kirjutanud järgmist: «Selle põneva fantaasiaraamatu lugemine võib tekitada tõsise lugemissõltuvuse. Teie lapsed ja lapselapsed unustavad lugema asudes oma mobiiltelefonid, arvutid ja arvutimängud. Teid on hoiatatud!»

 LOITSUSAU. PAX: 1. raamat

Åsa Larsson ja Ingela Korsell

Rootsi keelest tõlkinud Kadri Papp

148 lk, pehme köide lakkadega 

Idüllilises Mariefredi-nimelises väikelinnas asub salajane maa-alune võluraamatukogu. Raamatukogu on magnet, mis tõmbab enda poole nii häid kui ka kurje jõudusid, mis kõik püüavad ligi pääseda kinniste uste taha peidetud teadmistele. Raamatukogu valvavad õde ja vend Estrid ja Magnar Mimer. Aastaid ei ole kurjad jõud raamatukogu rahu suutnud häirida. Kuni tänaseni. Samal ajal kolivad Mariefredi elama vennad Alrik ja Viggo Delling. Varsti mõistavad Magnar ja Estrid, et ees on ootamas ohtlikud ajad ning poisid on siin ainult selle pärast, et aidata neil raamatukogu kaitsta. 

Nii nagu kogu maailmas, on ka Eestis jätkunud Rootsi põnevus- ja krimikirjanduse võidukäik. Sarjas «Pax» on teismeliste igapäevaelu kokku põimitud fantaasiarohkete seiklustega. 9–12-aastastele lugejatele mõeldud raamatu teevad eriliseks illustratsioonid, mille autoriks on Henrik Jonsson. 

Vaata raamatut tutvustavat videoklippi!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles