«Ristumine peateega» tuli välja Blu-ray´l

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Tätte ja Piret Kalda filmis «Ristumine peateega».
Jaan Tätte ja Piret Kalda filmis «Ristumine peateega». Foto: Kaader filmist

Eesti filme leiab Blu-ray plaatidelt näpuotsatäie – nüüd ka 1999. aastal valminud mängufilmi «Ristumine peateega», mille režissöör on Arko Okk.

Tegu on n-ö režissööri versiooniga, millel on ühtlasi parandatud pilt ja uus 5.1 surround-heli.

Lisamaterjalidest on plaadil filmist välja jäänud kaadrid ning ettevalmistusprotsessi ja võtteplatsi fotod, samuti valik stuudio Acuba Film filmide plakateid ja 2011. aastal valminud lühimängufilm «Lootus», mille režissööriks on samuti Arko Okk.

«Ristumine peateega» põhineb Jaan Tätte samanimelisel näitemängul. «Kui erakliku sildimaalija Osvaldi uksele koputavad hilja peale jäänud teelised Laura ja Roland, näeb Osvald, et kauaoodatud õnn on käeulatuses. Ta pakub Laura eest Rolandile miljard dollarit. Raha ahvatlus seab noored peegli ette, kuhu nad veel kunagi pole vaadanud. Keegi kolmest ei aima, kui reetlikud võivad olla soovide täitumise nimel tehtud praktilised kompromissid,» ütleb sünopsis. Mängivad Andrus Vaarik, Piret Kalda ja Jaan Tätte.

Apollo kauplustes maksab väljaanne ligemale 15 eurot.

Eesti filmidest on varem Blu-ray plaadil välja antud ka Hardi Volmeri «Elavad pildid».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles