Mart Laar esitles alternatiivajaloo raamatut «Sügissõda»

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laar raamatuesitlusel.
Mart Laar raamatuesitlusel. Foto: Mari Luud / Õhtuleht

Mart Laar esitles oma raamatut «Sügissõda», mis räägib sellest, mida oleks pidanud 1939. aastal tegema, et Eesti saatus oleks läinud teisiti.

«Mul lapsed ütleksid, et see on alternatiivajalugu, mul on kõva hirm, ei tea, mis sellest välja tuleb,» tunnistas Laar ETV saates «Ringvaade», tunnistades, et raamatus ei ole ufosid või midagi muud fantaasiarikast, vahendas ERR Uudised.

«Kõik sündmused, mis raamatus toimuvad, on Eestis või Soomes 1939.-1944. aastatel toimunud,» ütles Laar, märkides, et pea kõik tegelased on reaalselt eksisteerinud isikud, kes tegutsevad oma aja teadmistest ja hoiakutest lähtuvalt ning võitlevad tolle aja relvadega.

«Minu meelest on see õnnelik raamat, juba see fakt, et sügissõda toimub ja Eesti ei alistu, on väga hea märk,» ütles Laar ja lisas, et «Sügissõjale» tuleb kindlasti ka järg, teose esimene osa kannab alapealkirja «Punane torm tõuseb», teine osa «Käsi relvaga» on plaanis välja anda 2015. aastal.

Kahekordne ekspeaminister tunnistas, et tervislik seisund on tal võimaldanud pühenduda rohkem asjadele, mida ta on alati teha tahtnud - «Sügissõja» idee on Laari peas olnud juba 20 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles