NUKUs käis 61 000 teatrisõpra

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nuku Teatri suvelavastus "Kapten Granti lapsed" proovid 2014
Nuku Teatri suvelavastus "Kapten Granti lapsed" proovid 2014 Foto: Nuku Teater

Ehitustöödega seonduvalt on Laia tänava teatrimaja alates 2015. aasta suvest suletud, etendustegevus aga ei peatu.

Lõppeval aastal esietendus NUKUs üheksa lavastust, neist kaks taasesietendusena («Vepsa muinasjutud» ja «Isekas hiiglane»). Külalislavastajatest töötasid NUKUs Jaanika Juhanson ning Anna Ivanova-Brašinskaja. Peamiselt lavastati kirjandusklassikat, uudisteosena toodi lavale Mirko Rajase «Puuhaldjate lugu». NUKU teatri külastajaid kogunes sel aastal üle 61 000 inimese.

2014. aasta suurimaks ettevõtmiseks saab esiteks lugeda suvelavastuse «Kapten Granti lapsed» etendamist enam kui 7000 inimesele. Teatril on samuti hea meel, et Tallinn Treff Festivali külastas varasemast suurem arv publikut ning et festivalil esines Eestist esimest korda visuaalteatri üks tippudest, Compagnie Philippe Genty.

Üheks kordaminekuks peab teater ka Euroopa Komisjoni Eesti esinduse ja Eesti Keele Instituudi välja antud «Selge sõnumi» auhinda NUKU teatrile visuaalset selge lahendusega reklaami eest, mille kujundas NUKU peakunstnik Britt Urbla Keller.

2014. aastal liitus teatriperega mitmeid uusi töötajaid. Kevadel alustasid tööd uus turundusjuht Annika Metsala ja kommunikatsioonijuht Hannele Känd ning septembris muuseumi juhataja Maria Usk, kelle kõigi töö vilju on teatris ja muuseumis juba näha.

2015. aasta toob teatrisse uued tuuled. Suvel alustatakse ehitustöid NUKU kahe hoone vahelisel alal, kus siiani asus õuesaal. Uue hoone projekteerimistööd on kestnud läbi praeguse aasta, ehitustööd peaksid valmima 2016. aasta suveks.

Ehitustöödega seonduvalt on Laia tänava teatrimaja alates 2015. aasta suvest suletud, etendustegevus aga ei peatu. Sügisel algaval 64. hooajal antakse statsionaarselt etendusi Tallinna erinevas paikades, rohkemate väljasõitudega alustatakse aga kevadel, mil teater annab etendusi Pärnus, Haapsalus, Tartus, Paides ja mujal.

NUKU muuseum on järgmisel hooajal ikka vanas kohas – vaid sissepääs asub ehituse ajal Nunne tänaval. Muuseumil on järgmise hooaja jooksul plaanis külastada mitut Eesti linna. Uue maja avamiseks valmib muuseumi uus püsiekspositsioon, mis on  täis teatrit ja põnevat tegutsemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles