Haarav taasavastamine

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Smashing Pumpkins- Monument to Elegy
Smashing Pumpkins- Monument to Elegy Foto: Kuvatõmmis

Smashing Pumpkins

«Monuments To An Elegy»

BMG Rights Management

Hinne 4

«Aitäh, et tänu teie süngetele lauludele ei nõua lapsed minult asju, mida ma neile lubada ei saa,» kiitis Homer Simpson «Simpsonite» seitsmendas hooajas Smashing Pumpkinsit. «Eks me püüa,» vastas smashingute pealik Billy Corgan tagasihoidlikult. Hiljuti tunnistas Corgan ajakirjale Rolling Stone, et on püüdnud rokenrollist kuidagi ikka üle saada, aga asjata. Rokenroll on ta ikka kätte saanud.

Ega indi-ikoon Smashing Pumpkinsil ei ole ka teab mis kerged ajad olnud. Peale Corgani ei olegi algkoosseisust kedagi alles. Fännid võtsid halvasti varjatud õudusega vastu teate, et sellel albumil istub trummide taga Mötley Crüe skandaal-trummar Tommy Lee! Smashingu napilt üle poole tunni kestev, üheksat pala sisaldav kümnes stuudioalbum on keskmine osa triloogiast «Teargarden by Kaleidyscope». Kindlasti viimaste aastate parimaid nende diskokraafias. Üsna üksi jäänud Corgan tegelikult taasavastab ennast ja kummalisel kombel ka bändi ning teeb seda naudingu ja kirega, kasutades jõuliselt romantikat ning elemente nii sündipopist kui pungist.

4

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles