Kingiraamatuhitid: Kersna, Poom ja väikesed ponid

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahur Kersna raamat «Ei jäta elamata».
Vahur Kersna raamat «Ei jäta elamata». Foto: Martin Ilustrumm

Rahva Raamatu jõulueelses saginas on detsembri enim ostetud raamatud Vahur Kersna «Ei jäta elamata», Mart Poomi «Minu lugu»; ostetavuse pingerea kolmandal kohal troonib juturaamat väikestest ponidest.

Rahva Raamatu detsembri TOP kümne põhjal otsib jõulueelne ostja väga sageli kauplustest erinevaid nõuanderaamatuid. Samuti jätkub eestlaste hämmastav armastus nõidade ja ennustajate vastu.

Jõulukingiks ostetavate raamatute esikümnes on kindla koha hõivanud Rene Bürklandi «Tervise alkeemia. Hiina meditsiiniline lähenemine tervisele ja haigustele», «Selgeltnägija Ilona Kaldre tuleproovid», Aune Pasti «Hea tuju raamat 40+» ja Edda Pauksoni «Astroloogiline abimees 2015». Lasteraamatutest on kõikide väikeste tüdrukute lemmikfilmi raamatu «My little pony. Mängi väikeste ponidega» kõrval menukas  ka 15 talvejutuga Xanna Chowni raamat «Lumised lood. Tõeline talveraamat!» Üheksandal ja kümnendal kohal on Heilika Pikkovi «Minu Jeruusalemm. Kaameraga kloostris» ja Jaan Tätte «Vaikuse hääl».

Aasta TOP-is positsioneerib 18. detsembri seisuga esimesel kohal samuti Vahur Kersna, kelle «Ei jäta elamata» on end aasta TOP-is esimeseks müünud vähem kui kuuga. «Ei jäta elamata» numbrid ületavad juba täna kaugelt ka tema eelmise, 2011. aastal ilmunud raamatu müügiedu.

Aasta TOP-i teisel kohal troonib Valdur Mikita «Lingvistiline mets». Mikita raamat on omaette fenomen ja n-ö «pauk luuavarrest» – «Lingvistilise metsa» mullu keskpaigas alanud müügiedu jätkus ka tänavu. Aasta populaarsuse edetabeli kolmandal ja neljandal kohal on samuti 2013. aasta lõpul ilmunud menukid Juhan Aru, Kristjan Korjuse ja Elin Saare «Matemaatika õhtuõpik» ning Tuuli Roosma ja Arbo Tammiksaare «Meie aasta Siberis».

Aasta menukite viiendal kohal on Indrek Hargla «Apteeker Melchior ja Tallinna kroonika» - ilmselgelt eestlaste südamed võitnud sari, mille igale uuele osale võib aasta müügi esikümnes koha kinni panna.

Aasta TOP-i kuuendal kuni kümnendal kohal positsioneeruvad täna filmiraamat «Lumekuninganna ja igavene talv», «Tervise alkeemia. Hiina meditsiiniline lähenemine tervisele ja haigustele», «Selgeltnägija Ilona Kaldre tuleproovid», Kristiina Genno «Nastja. Armastuse maagia», Tätte «Vaikuse hääl» ning Janno Põldma «Lotte ja kuukivi saladus».

E-raamatute detsembrikuu TOP-i kolm enim ostetavat raamatut on Timo Porvali ja Tarvi Tiitsu «Just nii, härra seersant», «Minu Jeruusalemm» ning «Ei jäta elamata».  Aasta ostetuimad e-raamatud on Indrek Hargla «Apteeker Melchior ja Oleviste mõistatus», E.L. Jamesi «Viiskümmend halli varjundit» ning Genesise endise trummimehe Chris Stewarti talupidamist Hispaanias kirjeldav e-raamat «Üle sidrunite. Optimist Andaluusias».

Täieliku kokkuvõtte enim ostetud raamatutest aastal 2014 avaldab Rahva Raamat jaanuari algul.

Aasta TOP 2014 (18.12. seisuga)

  1.      EI JÄTA ELAMATA
  1.      LINGVISTILINE METS
  1.      MATEMAATIKA ÕHTUÕPIK
  1.      MEIE AASTA SIBERIS
  1.      APTEEKER MELCHIOR JA TALLINNA KROONIKA
  1.      LUMEKUNINGANNA JA IGAVENE TALV. FILMIRAAMAT
  1.      TERVISE ALKEEMIA. HIINA MEDITSIINILINE LÄHENEMINE TERVISELE JA HAIGUSTELE
  1.      NASTJA. ARMASTUSE MAAGIA
  1.      VAIKUSE HÄÄL
  1.    LOTTE JA KUUKIVI SALADUS

Detsember 2014

  1.      EI JÄTA ELAMATA
  1.      MART POOM. MINU LUGU
  1.      MY LITTLE PONY. MÄNGI VÄIKESTE PONIDEGA
  1.      TERVISE ALKEEMIA. HIINA MEDITSIINILINE LÄHENEMINE TERVISELE JA HAIGUSTELE
  1.      SELGELTNÄGIJA ILONA KALDRE TULEPROOVID
  1.      HEA TUJU RAAMAT 40+
  1.      PAUKSONI ASTROLOOGILINE ABIMEES 2015
  1.      LUMISED LOOD. TÕELINE TALVERAAMAT!
  1.      MINU JERUUSALEMM. KAAMERAGA KLOOSTRIS
  1.    VAIKUSE HÄÄL
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles