John Scofield tuleb Jazzkaarele

Janar Ala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Scofield
John Scofield Foto: Kuvatõmmis

17.-26. aprillini toimuva Jazzkaare peaesinejate hulka lisandusid John Scofield- Jon Cleary duo (USA) ning lauljatar Ester Rada (Iisrael-Etioopia)

John Scofieldi on üks jazzimaailma nimekamaid kitarriste, kes sel korral astub publiku ette koos pianisti ja laulja Jon Cleary’ga, duo viib kuulajad rändama New Orleansi muusika, R&B ja bluusiklassika radadele. Etioopia-Iisraeli päritolu laulja-helilooja Ester Rada rahvusvaheline tähelend on olnud hämmastavalt kiire, tema oriendi mõjudega hoogsat ja lummava lavalise esitusega kontserti koos suure bändiga tasub kindlasti kogeda.

Festivali varem väljakuulutatud peaesinejad on kuue Grammyga pärjatud saksofonivirtuoos David Sanborn ja USA parimaks jazzlauljaks valitud Grammy-võitja Gregory Porter.

Sanborni kõrged emotsionaalsed saksofonihelid said tuntuks kontserdilavadel juba 70ndatel aastatel ning tänu talle on instrumentaalmuusika võitnud arvukalt uusi sõpru kogu maailmas. USA jazzlaulja-helilooja Gregory Porter on hetkel kuumim ja oodatuim meeslaulja jazzilavadel, kes tänaseks on saavutanud superstaari staatuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles