Täna kõneleb NO99 Savisaar

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Liis Treimann

Täna kell 18.00 toimub Eesti Draamateatri suures saalis Teater NO99 ühekordne aktsioon. Ettekandele tuleb uus kodumaine algupärand «Savisaare kõne rahvale». Aktsioon käsitleb ühiskonnas aktuaalseid sotsiaal-poliitilisi probleeme.

Aktsiooni lavastaja Tiit Ojasoo sõnul ei ole tegemist reaktsiooniga Edgar Savisaare kõnele samal kellaajal Estonia kontserdisaalis. «See pole reaktsioon, vaid see ongi Savisaare tegelik kõne,» ütleb Ojasoo.

Kohavalikut põhjendas Ojasoo vajadusega suurema ruumi järele. «Kuna kõne peetakse rahvale, siis on oluline, et kõnet võiksid kuulda võimalikult paljud. Savisaar ei ole kunagi rääkinud ühe-kahe inimesega, vaid ikka ja alati rahvaga,» lisas Ojasoo.

Registreerimistasu kõne kuulamiseks 4.50, registreerimine Teater NO99 kodulehel või Piletimaailmas.

Tänane aktsioon on esimene avalik üritus 6. veebruaril esietenduvast NO99 muusikalist «Savisaar». NO99 lavastajate Tiit Ojasoo ja Ene-Liis Semperi ning dramaturg Eero Epneri loodava muusikali peaosas on Marika Vaarik.

Lisaks mängivad ja laulavad veel Eva Klemets, Gert Raudsep, Rasmus Kaljujärv, Rea Lest, Helena Pruuli, Jörgen Liik, Ragnar Uustal, Simeoni Sundja, Jarmo Reha, Liina Vahtrik ja Raivo E. Tamm.

Vaiko Epliku ja Jakob Juhkami loodava muusikaga muusikalis osalevad ka noorte segakoor Vox Populi (dirigent Janne Fridolini juhatusel).

Esialgu planeeritud viie etenduse asemel annab NO99 «Savisaarega» kümme etendust. Põhjuseks suur publikuhuvi. Teater kinnitab, et rohkem lisaetendusi ei tule, sest aega pole. «Savisaare» viimane etendus peab jääma valimistega ühel päevale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles