Marta Laan ja Pääru Oja on parimad

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marta Laan sai lavastuses «Hõimud» Sylvia rolli eest naispeaosa Suur Antsu ja Pääru Oja samas lavastuses mängitud Billy rolli eest meespeaosa Suur Antsu.
Marta Laan sai lavastuses «Hõimud» Sylvia rolli eest naispeaosa Suur Antsu ja Pääru Oja samas lavastuses mängitud Billy rolli eest meespeaosa Suur Antsu. Foto: Eesti Draamateater

Eesti Draamateater võttis täna traditsioonilisel Antsude peol kokku lõpusirgele jõudnud aasta ning jagas kolleegiauhindu. 

Tänavune Antsude pidu toimus juba 16. korda. Lõppeva aasta silmapaistva töö eest antavaid kolleegiauhindu nimetab Draamateater teatri suurkujude (Ants Eskola, Ants Lauter, Ants Jõgi jt) järgi Antsudeks, välja on neid antud 1999. aastast alates.

2014. aasta Antsude laureaadid on:

Käsu-Ants (lavastajapreemia) – Priit Pedajas (lavastused «Keskmängustrateegia», «Aiamajas», «Hõimud»)

Naispeaosa Suur Ants – Marta Laan (Sylvia rolli eest lavastuses «Hõimud») 

Meespeaosa Suur Ants – Pääru Oja (Billy lavastuses «Hõimud», Willem Kasser lavastuses «Vennas»  ja Olav «Kuldses Lurichis»)

Naiskõrvalosa Väike Ants – Laine Mägi (proua Constable «Aiamajas», Raimond Valgre ema roll lavastuses «Laul, mis jääb» ja vanaema «Keskmängustrateegias»)

Meeskõrvalosa Väike Ants – Tõnu Oja (Pusta lavastuses «Wabadusrist», Gooperi roll lavastuses «Kass tulisel plekk-katusel» ja Elmo lavastuses «Kuldne Lurich»)

Ilu-Antsu preemia vääriliseks hinnati Pille Jänese kujundus lavastusele «Keskmängustrateegia» ja «Aiamajas».

Parimaks tehniliseks töötajaks ehk Asi-Antsuks hääletati Draamateatri pealavameister Mikk Lagemaa, Abi-Antsuks ehk parimaks teenindustöötajaks valisid kolleegid etenduse juhi Kadri Tammiste.

Kaval-Antsu tiitli teatri juhtkonnalt sai näitleja Harriet Toompere Mati Undi nädala idee algatamise ning nädala eestvedamise ja taganttõukamise eest.

Selleaastane Ants oli Pille Jänesele viies, Priit Pedajas on varem Antsu pälvinud neljal korral, Tõnu Oja sai oma kolmanda, Laine Mägi teise Antsu. Pääru Oja ja Marta Laan jõudsid kolleegiauhinnani esimest korda.

Aasta hõivatuima näitlejate tunnustuse ja preemiareisi pälvisid naisnäitlejate seast Marta Laan (mängis 166 etendus, tema preemiat toetas MyFitness) ja meesnäitlejate hulgast Jüri Tiidus (mängis 144 etendust).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles