Anvar Samost: see etendus oli meist, mitte Savisaarest

Heili Sibrits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anvar Samost
Anvar Samost Foto: Elmo Riig / Sakala

Esmaspäeval toimus Eesti Draamateatri suures saalis Teater NO99 ühekordne aktsioon, uus kodumaine algupärand «Savisaare kõne rahvale». 

Anvar Samost, kuidas kommenteerite värskelt lõppenud NO99 aktsiooni?

Eero Epner on juba mitmendat aastat Eesti parimaid ühiskonnakriitikuid. Tekst oli suurepärane. Väga osavalt oli pandud peegel Eesti valija ette. Etendus oli kõigist tegelikult kõigist teistest peale Edgar Savisaare. See ei olnud Edgar Savisaar. See oli etendus meist ja sellest, kuidas me mõtleme endale ise välja asju, millega me toime ei tule. Näiteks Savisaare.

Jälgisin paralleelselt, mis teises saalis [Edgar Savisaare kõne Estonias – toimetaja] toimus. Seal oli, küüniliselt öeldes, koomiline etendus, aga siin draamateatris väga tõsine. Oletan, et paljud inimesed tulid siia nalja saama, vaatama, kuidas Savisaare üle nalja tehakse. Aga seda siin ei olnud.

Kui palju täna nähtu võib anda aimu, mis hakkab juhtuma pärisetenduses, muusikalis «Savisaar» järgmisel aastal?

Mis seal pärisetenduses nii väga teha on. Ma muidugi ei kahtle, et nad midagi suudavad teha. See siin oli väga terviklik asi. Mul oli kartus, et tuleb mingisugune Savisaare üle naljaviskamine. Savisaar etendas siin kõverpeegli rolli. Nutikas, väga hästi tehtud ja väga mõtlemapanev. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles