«Arabella» oli Ugala menukam lavastus

Heili Sibrits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugala menukaimad lavastused oli «Arabella» (8599 külastajat).
Ugala menukaimad lavastused oli «Arabella» (8599 külastajat). Foto: Jaanus Laagriküll
Ugala teatri tänavune külastajate arv oli viimase seitsme aasta kõrgeim,
2014. aasta on olnud Ugala teatris uute alguste aeg. Teatrijuhina alustas 24. jaanuaril tööd Kristiina Alliksaar, augustist liitusid trupiga Ott Aardam loomingulise juhina ning Liisa Soolepp peakunstnikuna. 

Aasta jooksul esietendus Ugalas kümme uuslavastust, anti ühtekokku 288 etendust, mida külastas üle 63 000 inimese. Viimati küündis Ugala teatri külastajate arv üle 60 000 piiri aastal 2007. Võrreldes eelmise aastaga tõusis külastajate hulk 20 000 inimese võrra (aastal 2013 külastas Ugala teatri etendusi 43 533 inimest).

2014. aasta menukaimad lavastused olid «Arabella» (8599 külastajat), «Hiired on hiired» (6952 külastajat), «Meeste kodu» (5098 külastajat), «Printsess Luluu ja härra Kere» (4862 külastajat), «Eesriie avaneb!» (4830 külastajat) ning «Kahe isanda teener» (4495 külastajat).

Üks tähelepanuväärseid päevi oli Ugala jaoks eelmisel aastal 27. märts, kui Eesti teatriauhindade galaõhtul ulatati auhind kahele Ugala teatri meesnäitlejale. Meespeaosa laureaadiks kuulutati Peeter Jürgens osatäitmise eest Ugala teatri suvelavastuses «Vanad ja noored», kus tema kanda oli vanaisa Juhani roll. Meeskõrvalosa laureaadi tiitli võitis Meelis Rämmeld, kes sai auhinna Tuvi osa eest lavastuses «Sajand» ning Nikolai Ogarjovi kehastamise eest lavastuses «Utoopia rannik. III osa. Kaldale heidetud».

Kollektiiviga ühines sel aastal ka video- ja valgusalajuht Kristjan Suits, täies koosseisus vahetus turundusosakond – turunduse- ja avalike suhete juhina alustas Mari Nurk, korraldusjuhina Heigo Teder.

Lisaks muutustele teatri kollektiivis on suured muutused ootamas ka 33-aastast teatrimaja. Hooaja lõppedes ehk 2015. aasta juunis kolib Ugala oma majast välja ning algavad mastaapsed renoveerimistööd. Pisut üle aasta antakse Viljandis etendusi uutes ja tavapäratutes mängupaikades ning tagasi oma majas ollakse taas 2016. aasta sügisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles