Soomes saab peagi kinno kuupiletiga

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finnkino kett kavatseb kuupileti kasutusele võtta veel sel aastal.
Finnkino kett kavatseb kuupileti kasutusele võtta veel sel aastal. Foto: Finnkino

Soome suurim kinokett Finnkino kavatseb kasutusele võtta ka kuupileti, kirjutas ajaleht Helsingin Sanomat.

Sellise pileti omanik võib kuu aja jooksul käia kinos nii palju kui soovib. Juba mitmel pool maailmas kasutusele võetud pileti kaudseks eeskujuks on Netflixi ja Spotify suguste kuutasuliste võrguteenuste edulugu.

Millal täpsemalt seda osta saab ja milliseks kujuneb sellise pileti hind Soomes, pole veel teada. Võrdluseks: Suurbritannia kinoketi Cineworld puhul on see näiteks 16,5 naela ja peagi seda kõigis oma kinodes rakendava USA keti AMC puhul 35-45 dollarit.

USA-s on teema iseäranis aktuaalne, sest kinoskäikude hulk iseäranis noorte seas väheneb pidevalt. Soomes pole keskmine küll langenud, aga ka kasvanud mitte, püsides viimastel aastatel stabiilselt 1,3-1,5 külastuse vahel elaniku kohta, mis annab Põhjamaade seas konkurentsitult viimase koha (Eestis näiteks 1,9, ja see kasvab pidevalt).

Kuupileti kasutuselevõtu otstarbekust on arutanud ka Eesti kinopidajad, kuid nagu teatas siinne suurim kinokett Forum Cinemas, pole teema neile hetkel aktuaalne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles