Hollywood 2015: milliseid filme oodata?

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mad Max: Fury Road
Mad Max: Fury Road Foto: Videokaader

Just alanud aasta tõotab kopsakat filmisaaki – raske valida, mida jätta, mida võtta. Portaal Moviepilot sõelus meelelahutuslikumast aspektist vaadates välja kümme filmi, millel tasuks silm peal hoida. 

«Mad Max: Fury Road»

Eelmise sajandi kultusseeria saab lõpuks järje. Taas kihutab Max Rockatansky post-apokalüptilises  aurupungises ja bensiininäljases maailmas. Tagaajamist, eriefekte ja tolmu saab olema palju. Treiler on igatahes väga muljetavaldav. Õnneks on tolmust puhtaks kloppimata jäänud Mel Gibson, nimiosas astub linale hoopiski Tom Hardy. Ekraanidel maikuus. 

«Ted 2»

Järg 2012. aastal ilmunud komöödiale ropu suuga mängukarust. Sünopsist pole veel avaldatud, seega pole umbkaudugi teada, mis filmis juhtuma hakkab. Seth Farlaine režissööri- ja stsenaristitoolil lubab ilmselt vööaluste naljade tulevärki. Kinodes juulikuus. 

«Näljamängud: Pilapasknäär 2»

Jennifer Lawres saab nüüd Katnissi Everdeeni saaga kokku tõmmata. «Näljamängude» viimane film on tegelikult pool. Triloogia viimane raamat löödi ekraniseerimisel pooleks, mistõttu «Pilapasknäär 1» suurt midagi ei toimunud. Seda enam madinat ja pisaraid lubab fännide rõõmuks novembris kinno jõudev finaal. 

«Ant-Man»

Ulmemäruli «Sipelgamees» tegevustik toimub Marveli ime-universumis. Suller Scott Langil (Paul Rudd) on imeline ülikond, mis lubab tal oma kasvu sipelgasuuruseks kahandad, aga jõudu pöördvõrdeliselt kasvatada. Sipelgamehe vastaskaalukausil on ei vähem ega rohkem, kui kogu maailma saatus. «Ant-man» on teise Marveli tänavuse filmiga «Tasujad: Ultroni ajastu» võrreldes palju vähem reklaami saanud, aga see ei tähenda, et kasvult väike sipelgamees ei või suureks filmiks saada. Juulikuus näeme!

«Tuhkatriinu»

Taas klassikalise muinasjutu filmiversioon. Muinasjutte ei jutustata kunagi liiga palju. Ekraanile hõljuvad Lily James Tuhkatriinuna ja Helena Bonham Carter haldjas-ristiemana. Disney stuudio «Pahatari» eelmise aasta edu arvestades võib sellestki publikulemmik kujuneda. Lugu põhineb 1950. aastal Disney stuudio poolt tehtud samanimelisel animatsiooni-adaptsioonil ning jõuab kinno märtsis. 

«Pixels»

Kõlab paljutõotavalt, sest ühena osatäitjatest on «Troonide mängu» teleseriaalis kuulsust kogunud Peter Dinklage. Süžee kõlab üsna jaburalt: tulnukad on kätte saanud videovoo 1980. aastate legendaarsetest videomängudest (Tetris, Pong, Space Invaders jne) ning peavad seda sõjakuulutuseks. Vastavad muidugi samaga ja nii ründabki New Yorki pikslitest koosnev tulnukarmee. Maailma päästmine lasub videomängunohikute õlul. Näis, kas sellest juulis linastuvast filmist omakorda veel videomäng tehakse. 

«Kingsmen: secret service»

Matthew Vaughn'i lavastatud briti spioonipõnevik põhineb Mark Millari koomiksil. Veteranspioon võtab noore õpipoisi oma tiiva alla ning koos peavad nad maailma päästma. Tõotab tulla madinat, põnevust ja romantikat. Teiste seas astuvad juba veebruaris linale Samuel L. Jackson, Mark Hamill, Colin Firth ja Michael Caine. 

«Inside out»

Pixar on harva mööda lasknud ning sellel animafilmil tasub silm peal hoida. Astume väikese tüdruku sisemaailma, kus tema emotsioonid on esindatud värviliste stiliseeritud animategelaste kaudu. Kuidas ebatavaline kontseptsioon filmis õnnestub, näeme juunis. 

«Star Wars Episode VII: The Force Awakens» 

Saaga jätkub, universum on suur ning sinna mahub palju jedisid ja sihte. Esimese treileri ilmumisest peale on fännid sellel pikselhaaval ribadeks analüüsinud. Kas tuleb hitt või samasugune pettumus, nagu paljude jaoks osad I-III, selgub detsembris. Kas plasmamõõgale on ikkagi vaja pisikesi plasmakäekaitseid?

«Tasujad: Ultroni ajastu»

S.H.I.E.L.D. on hävitatud, Tony Stark proovib käivitada uinuvat turvaprogrammi Ultron. Viimane saavutab eneseteadvuse ja otsustab, et inimesed ongi kõige kurja juur. Tasujate ülesanne on amokki jooksvale üliintellektile päitsed pähe panna. Tõotab tulle sama võimas, kui 2012. aasta «Tasujad». Märul läheb lahti juba maikuus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles