Hanna-Liina Võsa muutub Marilyn Monroeks

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanna-Liina Võsa Marilin Monroe'na
Hanna-Liina Võsa Marilin Monroe'na Foto: Kristjan Lepp

Hanna-Liina Võsa avab Mustpeade majas Marilyn Monroe fenomeni sarja «Salong» Hollywood 1957 kavas. Varem on lauljatar küll näosaates Marilyniks kehastunud, aga nüüd saab kommentaaride ja laulude-filmide valikuga oma isiklikku suhtumist välja öelda. 

Hanna-Liinat saab praegu näha olulistes peaosades küll kaugel laval säramas või televisooni vahendusel, aga  sarjas «Salong» saab publik temaga vahetult silmast silma väikeses ühtses salongi-õhkkonnas kohtuda. Hanna-Liina laulis esietendusel 3. jaanuaril Rahvusoooper Estonia «Tsirkusprintsessis» ja on kandvas rollis ka Vanemuise teatri «Ooperifantoomis». Ta ise kommenteerib Marilyni osatäitmisi ja eluseiku, oma dimensiooni lisavad ka filmikatked ja foto-videokujundus.

Hanna-Liina Võsa: «Olen alati armastanud Hollywoodi kuldajastu muusikafilme ja Marilyn Monroe on vaidamatult selle ajastu kõige säravam täht. Tema repertuaari kuulunud lood «Diamonds are a girl´s best friend», «I wanna be loved by you», «My heart belongs to daddy» jt kõlavad ka sel õhtul.»

Saksofonist Ivo Lille ütleb, et see õhtu tuleb siiras ja ajastutruu. Ei mingit paroodiat ega oma kiiksu lisamist. «Kui vahel on tuntud laulude seaded tugevalt läbi arranžeerija prisma lastud ja sellevõrra moonutatud, siis see Marilyni õhtu saab olema ehe,» selgitab Ivo Lille.  Ta lisab, et kuigi õhtu tuleb kammerlik, on vast seetõttu veelgi enam hingestatud ja aus.

See on õhtu, kus ajastu hõngu ja meeleolu loovad muusika, kostüümid, videokatked filmidest, kommentaarid ja ajastu suupisted kaetud laudadel.

Sari Salong/ Hollywood 1957. Marilyn Monroe
Mustpeade majas 8.jaanuaril kell 19

Hanna-Liina Võsa vokaal, kommentaarid
Ivo Lille saksofon, seaded
Rain Rämmal klaver
Videokunstnik Külli Mariste
Meik ja soeng Tiina Leesik

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles