Theatrumis on reedel esietendus

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mirko Rajas
Mirko Rajas Foto: Toomas Huik

9. jaanuaril esietendub Thatrumis Mirko Rajase lavastus «Päikesetõustund».

Lavastaja uurib, mis võiks inimest armastuse leidmisel või selle tunnistamisel takistada? "Tundub see ju lihtne ja iseenesestmõistetav, kuid ometi on see just üks tähtsamaid ülesandeid, millega inimene terve oma elu tegeleb, kas teadlikult või kaudselt – kuid siiski," tõdeb Rajas.

"Päikesetõusutund" on lugu noortest ja vanadest, kes otseselt ja kaudselt teineteist mõjutades püüavad ära tunda, üles leida armastuse, sellest kinni hoida ja seda mitte käest lasta ...

Lavastuse loominguline meeskond koosneb VHK teatriklassi vilistlastest ja Theatrumi näitlejatest: autor ja lavastaja Mirko Rajas, kunstnik Ann-Mirjam Vaikla, helilooja Ekke Västrik; näitlejad Johanna Aus, Anna Kristin Peterson või Katri Pekri (NUKU), Anneli Tuulik, Jonathan Peterson, Helvin Kaljula, Tarmo Song ja Jakob Tulve.

«Päikesetõusutund» on Rajase teine lavastus Theatrumis – eelmisel aastal esietendus lavastus «Tunneteturg» mis oli teatrikooli 16. lennu lõputöö. ««Päikesetõusutund» on justkui jätk eelnenud lavastusele, kuid seda vaid oma vormi ja tunnetusliku ülesehituse poolest. «Päikesetõusutund» on autorilavastus, mille esialgse teksti olen kirjutanud ise –  proovide käigus oleme koos näitlejatega algmaterjali kohandanud. Olen tänulik, et olen saanud selles teatris kasvada, õppida – et Theatrumil jätkub julgust ning usaldust anda võimalus katsetada, et läbi otsingu ja vaimse toetuse areneda täpsema loomingulise tulemini,» selgitab Rajas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles