Kumus saab kuulda rahva heliloomingut

Janar Ala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvas
Rahvas Foto: Toomas Tatar

10. jaanuaril kell 19 saab Tallinnas Kumu kunstimuuseumis kuulda tulemusi Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia CoPeCo projektist „The City Composing“, mille raames oli detsembris tallinlastel võimalus olla üheks päevaks helilooja.

Kontserdil tuleb ettekandele looming, mis on kogutud kuu aja jooksul linna eri kohtadesse paigutatud noodivihikutest, mida said täita kõik soovijad. Noodivihikud asusid avalikus ruumis, peamiselt ülikoolide, raamatukogude ja muuseumide fuajeedes, kohvikutes, bussijaamas ning haiglates. Projekti eesmärk oli luua side heliloojate, muusikute ja publiku vahele ning kaasata muude valdkondade inimesi muusika loomise protsessi. Kogutud heliloomingu on arranžeerinud Hara Alonso.

Muusikat esitavad Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia uue muusika loome ja esituse magistriprogrammi (CoPeCo) tudengid. Kahe aasta jooksul õpivad CoPeCo tudengid neljas erinevas linnas ühe semestri: 2014. aasta sügissemestril Tallinnas, seejärel Stockholmis, Lyonis ja Hamburgis. Projekti „The City Composing“ korratakse igas linnas.

Kontserdil astuvad üles: Émilie Girard-Charest (tšello), Elad Bardes (kitarr), Pedro González (viiul), David Fox (löökriistad), Carla Genchi (vokaal), Mersid Ramicevic (esitus), Sylvain Devaux (oboe), Hara Alonso (klaver)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles