Artemi Troitski sai R2s oma autorisaate

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuntud Vene ajakirjanik ja muusikakriitik, Eestisse elama asunud Artemi Troitski.
Tuntud Vene ajakirjanik ja muusikakriitik, Eestisse elama asunud Artemi Troitski. Foto: Toomas Huik

Venemaa tuntud muusikakriitik, praegu Eestis elav Artemi Troitski hakkab Raadio 2s tegema autorisaadet, mida kuuleb pühapäeviti kell 17 alates 11. jaanuarist.

Troitski lubab oma saadetes kuulajateni tuua uut rokki ja bluusi, souli, punki, new wave´i. Artemi Troitski leiab, et tema põlvkond ja 10-20 aastat nooremad kuulavad reeglina oma nooruspõlve muusikat, kaasaegsesse muusikasse suhtuvad nad tõrjuvalt ja skeptiliselt.

Saatejuhi sõnul salvestatakse praegu ometi palju andekat ja kõrgtasemel muusikat, mis on valiva kuulaja vääriline, nii lubab ta vahendada seda muusikalist liini oma saadetes.

Samuti kuuleb algavas saatesarjas uut vene muusikat, mida siinne auditoorium teab vähe või üldse mitte - näiteks kosmopoliitseid elektroonilise muusika esitajaid, ingliskeelseid indie-gruppe, aga ka tundelisi autorilaule esitavaid barde.

Muusikasaateid on Troitski teinud alates 1989. aastast.

Artemi Troitski peab blogi ERRi venekeelses uudisteportaalis rus.err.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles