NO99 lavastus valiti Avignoni teatrifestivali põhiprogrammi

Heili Sibrits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Ojasoo ja Ene-Liis Semper Avignonis.
Tiit Ojasoo ja Ene-Liis Semper Avignonis. Foto: NO99

Postimehe andmeil valiti Avignoni teatrifestivali põhiprogrammi NO99 lavastus «Mu naine vihastas», mille on lavastanud Tiit Ojasoo ja Ene-Liis Semper. Tegemist on esimese Eesti lavastusega, mis on valitud teatrimaailma ühe mainekama festivalil põhiprogrammi.

Täna toimub Avignonis Ene-Liis Semperi ja Tiit Ojasoo pressikonverents, kus nad tutvustavadki eelmise aastal mais Eestis esietendunud lavastust.  Millised trupid veel festivalil esinevad, pole veel avalikustatud. Kokku valitakse põhiprogrammi umbes 40 lavastust üle maailma. Lisaks näeb festivalil ka sadadest lavastustest koosnevat kõrvalprogrammi, kuhu kõikidel truppidel on võimalik endale nn koht osta ehk rentida esinemispaik. 69. korda toimuva Avignoni teatrifestivali direktor on sel aastal Oliver Py. Sel aastal toimub festival 3. juulist 26. juulini.

NO99 kodulehe andmeil on «Mu naine vihastas» komöödia üksindusest. Laval on üks mees (Juhan Ulfsak) ja tema tuba. Kõik muu on mehelt võetud. Mälestused, ilusaimad hetked minevikust, aga ka banaalsed, kuid elu rikastavad argimomendid. Kõik on kadunud. Kustutatud. Läinud. Ta on valmis tegema ükskõik mida, et neid tagasi saada. Kuid ta saab aru, et üksinda ta ülesandega hakkama ei saa. Tal on vaja abi. Ja ta saab abi. Ta ei ole toas enam üksinda.

Tiit Ojasoo ja Ene-Liis Semperi «Mu naine vihastas» on alguse saanud tundest, et meie elu voolab meie sõrmede vahelt välja ja there is nothing you can do about it - sa ei saa mitte midagi teha. Sa võid ju elu ilusaimad hetked üles kirjutada. Pildistada. Meelde jätta. Filmida. Lindistada. Edasi rääkida. Kuid sellest ei piisa. Me tahaksime neid hetki uuesti ja uuesti läbi elada. Selle poole «Mu naine vihastas» püüdlebki. Ja muidugi on see naljakas. Väga naljakas.

Lisaks Juhan Ulfsakile mängivad eelmise aasta mais esietendunud lavastuses Eva Klemets, Rasmus Kaljujärv, Rea Lest, Jörgen Liik, Gert Raudsep, Simeoni Sundja ja Linda Vaher.

Avignoni teatrifestivali põhiprogrammi valitud lavastust mängitakse NO99s 17., 19,, 20. jaanuaril ja ka 17., 18, veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles