Hollywoodi välisajakirjanik: üllatav polnuks ka «Mandariinide» võit

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldgloobused.
Kuldgloobused. Foto: Repro

Ma olen uhke, et teie, eestlased, ei leiutanud mitte ainult Skype´i, vaid oskate teha ka filme, mis viivad Eesti meelelahutustööstuse maailmakaardile, ütleb Hollywoodi välisajakirjanike ühingu mitteingliskeelsete filmide komitee esimees Sergei Rahlin.

«Tänavune konkurss oli ebatavaliselt tugev. Selle tõestuseks olgu toodud kas või see, et neli filmi viiest valis Ameerika filmiakadeemia ka Oscarite eelvalikusse. Nii et ükskõik milline film täna võitnuks, üllatav see polnuks. Ka «Leviaatani» puhul mitte, mis alustas oma praeguseks juba soliidset võitude rida eelmise aasta Cannes´i festivalil. Mõistagi soovinuks teie, aga ka grusiinid «Mandariinide» edu, aga ärge võtke südamesse! Hollywoodis on ka ainuüksi selline nominatsioon suur saavutus, mis võib anda karjäärile tõuke ja viia uute koostööprojektideni. Olles ise pärit Lätist, olen ma uhke, et teie, eestlased, ei leiutanud mitte ainult Skype´i, vaid oskate teha ka selliseid filme, tänu millele Eesti, aga ka Baltikum tervikuna satub meelelahutustööstuse maailmakaardile,» rääkis Lätist pärit ja 1979. aastal USAsse emigreerunud Rahlin Postimehele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles