Kondase keskuses avatakse Iisraeli kunstniku näitus

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lena Revenko näitus "Vaata, ma vaatan"
Lena Revenko näitus "Vaata, ma vaatan" Foto: Repro

Kondase keskuse annab teada, et alates sellest kolmapäevast on muuseumis avatud Lena Revenko näitus "Vaata, ma vaatan".   

Lena Revenko on Valgevenes sündinud kunstnik ja graafiline disainer, kes 14. eluaastast elab Iisraelis. Ta on lõpetanud Bezaleli Kunsti- ja Disainiakadeemia Jeruusalemmas visuaalkommunikatsiooni ja illustratsiooni alal. Revenko tehnika on isikupärane ja unikaalne: kasutades kirbuturgudelt leitud vanu pabereid, raamatulehti, käsikirju ja fotosid, miksides erinevaid värve ja tehnikaid, loob ta eriliselt vaimustavaid ja originaalseid miniatuure. 

Tema tööde inspiratsiooniallikateks on maailma eri paigust kogutud lasteraamatud, vana-pärsia miniatuurid, hiina maalikunst ja jaapani mangad. Värvilise ning lapseliku (kuid mitte sugugi süütu) stiili varjus esitavad tema piltide tegelased vaatajale küünilise küsimuse: kes siin tegelikult koletis on? Lapselik näoilme muutub ärevaks, kui laps end teadvustab või jälgimise objektiks muutub. Muinasjutu varjus õiendab Revenko arveid täiskasvanute maailmaga. Ta kontrollib, millega peame täiskasvanuks saamise protsessi käigus hüvasti jätma, ja tagastab meile maailma, mis on juba taltsutatud ja kusagil sügaval peidus.

Revenko töid on eksponeeritud Tōkyō, Kyōto, Shangai, Miami, Los Angelese jt kaugete paikade galeriides. Eestisse jõudis näitus tänu Tallinnas asuvale Eesti Lastekirjanduse Keskusele.

Näitus jääb avatuks 28. veebruarini. Kondase keskus (Pikk 8, Viljandi) on avatud kolmapäevast laupäevani 10–17. Kondase keskus asub Viljandis, aadressil Pikk 8.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles