Tallinna Keskraamatukogu Facebooki noortelehte haldab Triin Tulev

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triin Tulev
Triin Tulev Foto: Kristjan Lepp

Reedel, 16. jaanuaril haldab ühe päeva jooksul Tallinna Keskraamatukogu Facebooki noortelehte Triin Tulev.  

Facebooki külalisadministraator Triin Tulevi sulest on hiljuti ilmunud raamat „Elus“. Teos käsitleb raskeid ja keerulisi teemasid, millest maailm tahaks pigem vaikida - nõnda kirjutab Kaur Kender raamatu tutvustuses. Vägivaldsed peresuhted on meie ühiskonnas sagedasem nähtus, kui endale tunnistada soovime. Loodame, et Triin Tulevi raamat ning perevägivalla teemadel rääkimine annab noortele teadmise, mida sellisesse olukorda sattudes teha ja kuidas aidata vägivaldses suhtes olevat sõpra. Millistest raamatutest ja teemadest Triin kirjutab, selgub reedel.

"Seda jõudu, mida omab lugemine silmaringi laiendamise osas, on võimatu hinnata. Õpime kogu elu. Noorena võib nii mõnigi kohustusliku kirjanduse hulka kuuluv teos "mõttetu ajaraisk" tunduda, kuid tegelikult arendab meid iga lõpuni loetud raamat. Kasvõi siis sedaviisi, et edaspidi teame, kelle raamatuid rohkem lugeda ei soovi! Ka see on tarkus, üsna hindamatu teine. Mida aeg edasi, seda tänulikum oled, et oled palju lugenud. Sul on peas see arhiiv, mille sirvimine aitab tulevikus paremaid otsuseid teha. Kas siis elulisi, eeskätt suhteid puudutavaid otsuseid. Või paremaid, nauditavamaid lugemiskogemusi saavutamaks. Mäletate neid aegu, kui inimesed lugesid õhtul enne magama minemist raamatuid, mitte ei scrollinud telefonides suvalist jama?", ütleb Triin Tulev.

Idee, et tuntud inimesed jagavad noortele päeva jooksul raamatukogu Facbooki lehel raamatutega seotud mõtteid, sai alguse eelmise aasta lõpus. Detsembris andsime administraatori õigused Marilyn Jurmanile. Pilootprojekt oli edukas ning seetõttu kaasame ka käesoleval aastal raamatukogu Facebooki lehe eestvedamisse noortele tuntud avaliku elu persoone.

Tallinna Keskraamatukogu Facebooki noortelehel, https://www.facebook.com/keskraamatukogunoortekas, kajastatakse raamatukogus toimuvaid üritusi, projekte, konkursse, jagatakse lugemissoovitusi ja palju muud põnevat.

Lugege, jagage ja laikige!  Kõigi kaasamõtlejate ja -kirjutajate vahel loosib Triin Tulev välja kolm raamatut "Elus". 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles