«Mandariinid» saab kultuuriministeeriumilt lisatoetust

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist «Mandariinid» - Elmo Nüganen ja Lembit Ulfsak
Kaader filmist «Mandariinid» - Elmo Nüganen ja Lembit Ulfsak Foto: Allfilm

Kultuuriministeerium andis teada, et kuna film «Mandariinid» sai Oscari nominendiks, ollakse valmis katma filmi tegijate sõidukulud. 

«Kultuuriministeerium tagab auhinnatseremooniale sõiduks vajalike kulude katmise, mille täpse vajaduse osas oleme palunud infot Eesti filmi instituudilt. Reedel toimus sellesisuline kohtumine ja kui saame teada vajaliku summa suuruse, saame ka eraldada toetuse Hollywoodi sõiduks,» ütles kultuuriministeeriumi kantsler ja Eesti Filmi Instituudi nõukogu esimees Paavo Nõgene. «See on ajalooline hetk Eesti filmivaldkonna jaoks, sest kunagi varem pole meie filmidele saanud osaks nii olulist tunnustust ja tähelepanu.»

«Mandariinide» auhinnakampaaniat on seni toetatud järgmiste summadega: 20 000 eurot välisministeeriumilt, 10 000 eurot kultuuriministeeriumilt, 10 000 eurot Eesti Filmi Instituudilt ja 4800 eurot kultuurkapitalilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles