Tosin pilti: 2014. aasta parimad pressifotod

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uudis. Märtsikuu teine nädal. Euroopast Eestisse saabunud Siim Kallas jõudis sotsiaaldemokraatidega valitsusliidu loomisel lõpursirgele. Ja siis juhtus midagi mõistetamatut: Kallas teatas oma erakonnalegi ootamatult, et loobub valitsuse juhtimisest ja kiirustas tunnipealt lennujaama, et sõita tagasi Brüsselisse. Hiljem on Kallasele tehtud poliitilist atentaati nimetatud ka “Operatsioon Hõbekuuliks” ja viimastel andmetel juhiti operatsiooni temaenda erakonna tagatoast.
Uudis. Märtsikuu teine nädal. Euroopast Eestisse saabunud Siim Kallas jõudis sotsiaaldemokraatidega valitsusliidu loomisel lõpursirgele. Ja siis juhtus midagi mõistetamatut: Kallas teatas oma erakonnalegi ootamatult, et loobub valitsuse juhtimisest ja kiirustas tunnipealt lennujaama, et sõita tagasi Brüsselisse. Hiljem on Kallasele tehtud poliitilist atentaati nimetatud ka “Operatsioon Hõbekuuliks” ja viimastel andmetel juhiti operatsiooni temaenda erakonna tagatoast. Foto: Erik Prozes / Postimees

Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) ja Eesti Pressifotograafide Liidu (EPFL) žürii valis 1135 foto seast 2014. aasta pressifoto ning parima uudis-, olemus-, spordi- ja portreefoto.

Žüriisse kuulusid  Postimehe vastutav väljaandja Mart Luik, fotoajakirja Positiiv dokumentaal- ja portreefoto toimetaja Annika Haas ja teletoimetaja Rasmus Kagge. Välismaalt oli žüriis Soome fotoajakirja Photo Raw Magazine peatoimetaja Hannamari Shakya ning Venemaalt agentuuri AP fotograaf ja fototoimetaja Ivan Sekretarev.

Kokku laekus konkursile 688 tööd, pildifaile koos fotoseeriatega oli 1135. Neist 222 kandideerib parima olemusfoto ja 158 parima portreepildi kategoorias. Spordikategoorias võistlevad 92 fotot ning parima uudisfoto preemiale kandideerib 158 uudispilti.

Oma kategoorias võitnud tööde hulgast valis žürii omakorda parima töö, mis pälvis tiitli «Aasta pressifoto 2014».

Žürii avalikustas reedel nominendid. Võitjad tehakse teatavaks EALLi korraldataval pressipeol 6. märtsil.

Iga kategooria võitja saab diplomi ja 640 euro (neto) suuruse preemia. «Aasta pressifoto 2014» autor pälvib lisaks veel 640 euro (neto) suuruse auhinna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles