NO99 "Savisaare" blogi. Tammsaare: jah, mina kirjutasin Saare «Õnne 13sse»

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teater No99 toob välja muusikali «Savisaar».
Teater No99 toob välja muusikali «Savisaar». Foto: Kultuurikava.ee

 

Avaldame NO99 seotud inimeste mõtteid ja arvamusi Eesti ühiskonnast ja poliitikast. Käimas on muusikali "Savisaar" ettevalmistamine. 

Avaldatud pühapäeval, 18. jaanuaril

Täna avaldas Delfi uudise, et «Õnne 13s» ilmus ekraanile taas esisots ja miljonite üürnike lemmik Indrek Saar, kes oli tsiteerinud Tammsaaret. Delfi küsimusele, kas tegemist on valimisvankriga, vastas Saar, et tema stsenaariumit ei kirjuta.

NO99l õnnestus ühendust saada Tammsaarega, kes kinnitas, et ta tõesti kirjutas Indrek Saare «Õnne 13sse». «Vaadake,» kommenteeris klassik, «esiteks olen ma tindisots ning muidugi soovisin omal tagasihoidlikul intellektuaalsel ja rahvast võõrdunud moel kaasa aidata sotside võidule.» Kuid Tammsaare sõnul sai peamiseks ajendiks see, et ta on tuttav Indrek Saarega juba ammu. «Indreku vanemad panid talle isegi perekonnanime minu järgi. Võib öelda, et Indrek Saar on Tammsaare alates 1913. aastast,» ütles klassik.

Samas kinnitas Tammsaare, et tal on korraga mitu halgu tules. «Minu järgmine seriaal tuleb mitte sundüürnikest, vaid on Reformierakonna valijatele suunatud mammutsari omanikest, mis põhineb teosel «Kõrboja peremees». Peaosas on Katku Villu, kes on Villu Reiljan juba 1938. aastast ning jääb lõpuks kõigest ilma.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles