Nagu ikka

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inherent Vice-Original Motion Picture Soundtrack
Inherent Vice-Original Motion Picture Soundtrack Foto: Kuvatõmmis

«Inherent Vice»

Original Motion Picture Soundtrack

Nonesuch

Hinne: 3

Põhimõtteliselt on tegu albumiga, mis kannab endas Johnny Greenwoodi originaalmuusikat pluss mõned vanad head külalisartistid. Kõnealuse filmi puhul saaks muidugi teha eraldi lood kirjanik Thomas Pynchonist, kelle teose põhjal film on vändatud, või nimekast režissöörist Paul Thomas Andersonist («Boogie Nights», «The Master»).

Helilooja ja multiinstrumentalist Greenwood on Radioheadi mees nr 2. Tema kontos on filmimuusikat juba omajagu, kaasa arvatud Andersoni paari aasta tagune «The Master». «Inherent Vice» on oma olemuselt poppsühhedeelne krimidramöödia. Heliriba sisaldab endas Greenwoodi orkestreeritud omaloomingut, kus tegelikult pole eriti poppi ega psühhedeeliat. Külalised on oluliselt huvitavamad. Kuuekümnendate jaapani baari-ballad «Sukiyaki» Kyu Sakamoto esituses või Neil Youngi seitsmekümnendate hakul plaadistatud idülliline «Journey Through the Past» näiteks. Täpselt samal ehk siis 1972. aastal on salvestatud ka Minnie Ripertoni üks võtmelugusid «Les Fleurs». Muide, Andersoni praegune elukaaslane on Minnie tütar. Üldiselt huvitav helivalik, aga nagu soundtrack’idega enamasti on, töötab filmis asi oluliselt paremini.

3

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles