NO99 "Savisaare" blogi. EKRE kutsub: taastame Pronksiöö lahingu!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pronkssõdur Tallinnas Kaitseväe kalmistul.
Pronkssõdur Tallinnas Kaitseväe kalmistul. Foto: Toomas Huik

Avaldame NO99 seotud inimeste mõtteid ja arvamusi Eesti ühiskonnast ja poliitikast. Käimas on muusikali "Savisaar" ettevalmistamine.

Avaldatud neljapäeval, 22. jaanuaril

EKRE kutsub kõiki isamaaliselt meelestatud vabatahtlikke homme südaööl Tõnismäele, et taastada ajalooline Pronksiöö lahing. "Ootame kõiki ausa silmavaatega eestlaseid, keda meie andmetel on 64, taaselustama meie rahvuslikku uhkust," ütles erakonna esimees Mart Helme oma Vabadusristi-kujulisest kuivkäimlast. "Pronksiöö lahing on ladunud vundamendi meie rahvuse suitsusaunale. Kuid selles saunas on taas sees majavamm. Kõrvetagem välja need nusserdised!" ütles Helme ja pühkis end kooseluseadusega. "On ainult üks tee Eesti kroonilise haiguse ehk nn. vene küsimuse lahendamiseks," lisas Helme seadust silmitsedes.

Pronksiöö lahingu taastamine algab homme südaööl. Kogunemispaik on Rahvusraamatukogu kartoteekide juures tähe "E" all. Osalejatel palutakse kaasa võtta oma vikatid, nõgesed, midagi näksimist ning Tiimari skaibieemaldusaparaadid. Kohale on lubanud tulla ka rindereporter Fogeli Jürgen ning lintšimiseks on lubanud ennast anda Võitleva Sõna uus kokk. EKRE 50-aastaste noortesektsioon on lubanud kandletel ette kanda eestlaste muistse inina. "Võidukas Pronksiöö lahing on mumm meie müüditordil," ütles Helme lõpetuseks ja ütles ukse vahelt külalistele hüvastijätuks: "Paneme ühiselt vaenlase pasa rappuma!"

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles