Erkki-Sven Tüür uudisteost esitatakse Brüsselis

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkki-Sven Tüür
Erkki-Sven Tüür Foto: Erakogu

Sel reedel kell 20.00 kannab Belgia Rahvusorkester Arvo Volmeri juhatusel esmakordselt ette Erkki-Sven Tüürilt tellitud uudisteose «Le poids des vies non vécues», solist Aleksei Volodin (klaver). 

Kontsert toimub Brüsseli mainekas kultuurikeskuses Bozar, sellele eelneb kohtumine heliloojaga. Tegu on kümnest kontserdist koosneva sarjaga «1914-1918 Plus jamais ça en 10 créations», millega mälestatakse I maailmasõda. Igaks kontserdiks on Belgia Rahvusorkester tellinud ühelt hinnatud tänapäeva heliloojalt teose, kokku kümme uudisteost kümne erineva maa heliloojalt. Läbivaks teemaks on leppimine. Teisteks heliloojateks on Bruno Mantovani Prantsusmaalt, Julian Philips Suurbritanniast, Fazil Say Türgist, Matteo Francheschini Itaaliast, Alexander Raskatov Venemaalt, Benoît Mernier Belgiast, Johannes Maria Staud Austriast, Ulrich Kreppein Saksamaalt ja Sebastian Currier Ameerikast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles