Arvo Pärdi Keskuse arhitektid pälvisid maineka Alvar Aalto medali

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Pärdi Keskus
Arvo Pärdi Keskus Foto: Nieto Sobejano Arquitectos SLP

Arvo Pärdi Keskuse arhitektid Nieto Sobejano arhitektuuribüroost pälvisid oma loomingu eest maineka Alvar Aalto medali.

Teisipäeval kell 14 toimunud pidulikul tseremoonial anti Helsingi raekojas üle mainekas arhitektuuripreemia - Alvar Aalto medal. Alates 1967. aastast välja

antava preemia pälvisid Fuensanta Nieto ning Enrique Sobejano, kes on ühtlasi ka Arvo Pärdi Keskuse uue hoone arhitektid.

Alvar Aalto medal on rahvusvaheliselt väga tuntud preemia, millega tunnustatakse kõrgetasemelist arhitektuuri. Seda annavad välja preemia asutajad Soome arhitektuurimuuseum ja Soome Arhitektide Liit koostöös Alvar Aalto fondi ning Helsingi linnaga.

Alvar Aalto medalit on nüüdseks välja antud 12 korda, selle on saanud näiteks jaapani arhitekt Dadao Ando (1985) ja Steven Holl (1998). Eelmine medal anti 2012. aastal Portugali arhitektile Paulo Davidile.

Teisipäeva õhtul avatakse Soome Arhitektuurimuuseumis ka büroo Nieto Sobejano Arquitectos tööde näitus, kus eksponeeritakse Córdobas asuva Madinat al-Zahra muuseumihoone, Córdoba kunstikeskuse ning Arvo Pärdi Keskuse uue hoone makette. Tööd jäävad vaatamiseks välja 1. märtsini.

Eesti publikul on arhitektuuribüroo Nieto Sobejano Arquitectos loominguga võimalik tutvuda juba 13. veebruaril, kui Eesti Arhitektuurimuuseumis avatakse näitus "Aken ja peegel. Nieto Sobejano arhitektid". Näitusel saab publik esmakordse ülevaate Nieto Sobejano töödest ja loomeprotsessist, väljapanekule on valitud kümme valminud objekti, mida eksponeeritakse ka suuremõõtmelistel fotodel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles