Peeter Jalakas: väga armas

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Jalakas
Peeter Jalakas Foto: Liis Treimann

«Väga armas,» lausub lavastaja ja teatrijuht Peeter Jalakas kuuldes, et president on tunnustanud tema tööd Valgetähe IV klassi riikliku teenetemärgiga.

Pisut end kogudes täpsustab Jalakas juba naerdes, et kõigil sõpradel juba on teenetemärk, nüüd on ka tal kindlam tunne õue minna. «Mis moodi see mõjutab? Kas see on nii raske, et ei jaksa enam püsti seista?» küsib Jalakas vastuseks küsimusele, kas teenetemärk mõjutab tema edaspidiseid tegevusi.

Kuna tegemist pole pensionile saatmise ordeniga, siis arvab Jalakas, et ta pusib vaikselt oma toimetamisi edasi. «Vastutus tuleb inimese seest, orden seda ei muuda.»

Valgetähe IV klassi riikliku teenetemärgiga tänab ja tunnustab president teatrijuhti ja lavastajat Peeter Jalakat, kelle puhul tõstetakse esile panust VAT Teatri ja Von Krahli Teatri asutamisel ning ka rahvusvahelisele teatrifestivalile Baltoscandalile alguse panemist.

«Siis on mul lootust veel saada mingit sorti ühiskondliku toimetamise eest ka kunagi saada,» kommenteerib Jalakas teenetemärgi saamise põhjuste loetelu. Samas tunnistab Jalakas, et ta pole kunagi osanud teenetemärgist unistada. «Aga iga tunnustus teeb head meelt.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles