Välismaised koomikud teevad veebruarist naljakuu

Helena Tamm
, vabakutseline kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yacine Belhousse
Yacine Belhousse Foto: Kaader videost / Youtube.com

Veebruaris toimuvad kolm arvestatavat stand-up etendust, mille peaosalisteks kolm mainekat tegijat, kõik eri paigust üle maailma. Jõuliselt tõstab pead ka kohalik stand-up etenduskunstnike skeene. Juba märtsis läheb üle kogu Maarjamaa publiku nõudmisel teistkordselt käima etendus „Esimene eesti keeles!“.

Tutvustame kolme võimalust juba järgmisel kuul argiollusest ja „Vali mind“ trikkidest muserdunud meelt korralikult turgutada. Nali tervendab!

04. veebruaril Tartus, Genialistide klubis ja 05. veebruaril Tallinnas lokaalis Hetk Eesti publiku ette prantsuse päritolu Yacine Belhousse. Tegemist on stand-up’i uue generatsiooni mehega, kes on soojendanud komöödiamaailma tippu Eddie Izzardit ja on nüüd isiklikul tuuril. Seda oma esimese puhtalt inglise keelse etendusega, mille debüüt leidis aset eelmise aasta Edinburghi Fringe festivalil.

Teise esinejana astub samal õhtul üles Taani päritolu Daniel Lill.  Lill võitis 2011. aasta Taani Komöödia meistrivõistlused. Teda tuntakse kui publikuga improviseerijat ja mehele ennustatakse koomikuna suurt tulevikku. Etenduses teevad kaasa ka Stewart Johnson, Sander Õigus ja Kristjan Jekimov.

Komöödiasõprade seas tekitab enim elevust 13. veebruaril  Vaba Laval aset leidev stand-up’i õhtu, mille peaesinejateks on Austraalia päritolu Felicity Ward ja ameeriklane Alex Edelman. Mõlemad on pälvinud nii asjatundjate kui ka publiku palava soosingu.

Felicity Ward on multi-talent: komöödianäitleja, -esineja ning kirjanik, tuntud nii telelinalt kui ka teatrilavalt. Aastal 2012 võitis naine Sidney ja Perthi Komöödia festivalidelt parima kodumaise etteaste auhinna. Felicity relvituks tegev võlu laval, aga teatav ebakindlus tavaelus teevad temast omanäolise karakteri. Naise nakkuslikult kaasahaarav ja energiline show räägib muuhulgas maskidest, mida kanname avalikkuse ees kui valdavast osast, mis moodustab inimese isikupära.

Otse New Yorgist jõuab Eesti publikuni Alex Edelman, kes võitis eelmisel aastal Edinburghi festivalil parima uue tulija tiitli. Tema peamiseks teemaks on Y-generatsioon. Oma palju laineid löönud etenduses „Millennial“ käsitleb ta valestimõistetud ja naeruvääristatud noore põlvkonna teemat ning  hammustab seega omade eest tagasi. Etendustega reisib uus tulija juba täna kõikjal üle maailma.

Comedy Estonia konkurent Komeediklubi lennutab Eestisse koomikuid Inglismaalt ja lubab nad kõik ka hiljem tagasi saata. 18. veebruaril esineb Von Krahli teatris Perrieri auhinnaga pärjatud John Gordillo. Auhinnatud mees on Eestis teistkordselt ja sarnaselt Yacine Belhousse-ile on ta töötanud Eddie Izzardi showdega, samuti loonud telesaateid ja seisnud mimetel lavadel üle maailma. Krahlis toob koomik vaatajate ette oma täispika 70-minutilise kava „Cheap Shots at the Defenceless” („Odavad paugud kaitsetute pihta"), mis räägib armastusest, suurkorporatsioonidest ja showbusinessist ning sellest, kuidas need mõnikord tunduvad nagu üks ja seesama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles