Eesti telekanal kannab üle Oscarite auhinnatseremoonia

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar
Oscar Foto: AFP / Scanpix

Oscarite auhinnatseremoonia, mis toimub 22. veebruaril Los Angeleses, kannab üle Kanal 2. Parima võõrkeelse filmi auhinnale kandideerib seal Eesti film „Mandariinid“. 

Kanal 2 otseülekanne 87. Ameerika Filmiakadeemia auhindade ehk Oscarite jagamise tseremoonialt algab 23. veebruaril öösel kell 02:00. Ülekande alguses edastatakse staaride saabumist Los Angelese Dolby Theatre’i punasel vaibal. Ligi neli tundi kestev Oscarite auhinna-gala algab kell 03:30. Otseülekannet kommenteerivad filmieksperdid Lauri Kaare ja Timo Diener. Ülekande kordust näitab esmaspäeval, 23. veebruari õhtul Kanal 11. 

„Läbirääkimisprotsess oli ajamahukas ja põnev,“ ütles Kanal 2 programmidirektor Olle Mirme. „See kestis kauem kui nädal.“ Osacri-gala ülekandeõigusest oli aktiivselt huvitatud ka ETV, kuid „kahjuks maksis keegi meid üle,“ ütles ERRi kõneisik Postimehele.

Kui palju ülekandeõigus maksab, et saa telekanal konfidentsiaalsuslepingule viidates öelda. „Meie jaoks oli oluline see Eesti rahva jaoks ajalooline sündmus ekraanile tuua,“ rõhutas Mirme. 

Eestlastele palju ülevaid tundeid toonud filmi „Mandariinid" näitab ETV juba enne Oscarite galat, reedel 20. veebruari õhtul, ja kordusena 24. veebruari õhtupoolikul. "Kõik räägivad filmist „Mandariinid" ja elavad eestlaste käekäigule Oscarite jagamise eel kaasa, kuid paljudel ei ole olnud võimalust filmi ennast veel näha. ETV pakub selle võimaluse ja häälestab vaatajad olulisele sündmusele," ütles ETV peatoimetaja Heidi Pruuli.

 „Esimese tunnustuse pälvis „Mandariinid” Eesti Filmiajakirjanike Ühingult. On erakordne, et filmi osatakse hinnata nii Eestis, Gruusias kui ka rahvusvaheliselt," lisas ETV hanketoimetuse juhataja Katrin Rajasaare.

„Mandariinid" on esimene Eesti ja Gruusia koostöös valminud mängufilm. Film kandideeris parima mitteingliskeelse filmi Kuldgloobusele ja on esimene Eesti päritolu film, mis on jõudnud Kuldgloobuse nominentide hulka. „Mandariinid" kandideerib parima võõrkeelse filmi Oscarile.

Režissöör on Zaza Urušadze, produtsendid Ivo Felt ja Zaza Urušadze, stsenaariumi autor Zaza Urušadze. Peaosades: Lembit Ulfsak, Elmo Nüganen, Mikhail Meskhi, Giorgi Nakašidze, Raivo Trass.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles