Indrek Saar: mida küll võim inimesega teha võib

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Saar.
Indrek Saar. Foto: PP

Reede õhtul toimunud NO99 muusikali „Savisaar“ esietenduse lõppedes tänas publik teatrit mitmeminutilise aplausi ja püstitõusmisega. Oma muljeid jagas Indrek Saar. 

Mis selle lavastuse juures üllatas?

Üllatavat oli päris palju. Neid, kes tulid siia ja ootasid sellist antiiktragöödiat – mis oli ka otsast lõpuni välja peetud – neid oli ilmselt vähe. Nagu ka aplaus näitas [kokku üle viie minuti – toim], siis ka nimiosatäitja Marika Vaarik suutis üllatada publikut väga positiivses mõttes. Kui natuke seedida, siis on neid üllatusi ilmselt veel. Ma olen selline pika juhtmega, mul läheb natuke veel aega.

Millest või kellest muusikal „Savisaar“ räägib?

Võimus ja inimesest. Sellest, mida võim inimesega teha võib ja mida me oma väga noores vabariigis huvitaval kombel oleme juba näinud. Aga seda on aastasajad näidanud, mida võim inimesega teha võib. Võib-olla üks nendest üllatustest võibki olla teatrisse tulija jaoks see, kui lähedal see kõik, mida me oleme harjunud kaugelt lugema võik kujutelma, et see sünnib kuskil teises riigis, kui lähedal see meile on. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles