«Mnemoturniiri» ajaloo esimene naisosaleja salvestas oma esimese saate

Hendrik Alla
, kultuuriportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marju Kõivupuu "Mnemoturniiris"
Marju Kõivupuu "Mnemoturniiris" Foto: Ülo Josing

Täna kell 11 salvestas Vikerraadios oma esimese «Mnemoturniiri» selle saatesarja esimene naisosaleja, folklorist Marju Kõivupuu.

«Ma olen kuulanud «Mnemoturniiri» enam-vähem järjepidevalt sellest ajast, kui ma olin umbes 10-aastane. Mulle on mälumängud alati meeldinud. Juba lapsena vaatasin neid televiisorist,» ütles Kõivupuu.

Marju Kõivupuu usub, et aastakümnetega on tal kujunenud välja ka valdkonnad, kus teadmisi on ehk kõige rohkem. «Mingil hetkel olen avastanud, et need on näiteks loodusega seotud teemad ja üldkultuuriteemad ning ka varia. Eluga on neis valdkondades teadmisi ikka kujunenud,» ütles ta.

«Mnemoturniir» sündis 23.detsembril 1967. aastal. See on üks vanemaid järjepidevalt Eesti eetris olnud saateid. «Mnemoturniiri» alguse juures olid Hardi Tiidus, Valdo Pant, Toomas Uba ja RAMETO-toimetus. Mängujuhtidest kuulsaim on Siim Kallas.

Kui alguses olid vastajate leeris teadlased, siis tänases mnemo-meeskonnas mängivad avaliku elu tegelased Jüri Aarma, Mart Juur ja Ivo Linna. Mnemoturniiri juhib Uku Toom. Saate toimetaja on Marje Lenk.

Esimene «Mnemoturniir», kus osaleb ka Marju Kõivupuu, jõuab Vikerraadio kuulajateni juba pühapäeval kell 11.05.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles