Tallinna Linnateatri kolleegipreemiate jagamisel võidutses «Aju jaht»

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Linnateater kuulutas eile oma 49. sünnipäeval teatri parimaks lavastuseks Diana Leesalu poolt lavale seatud Anthony Horowitzi humoorika psühhotrilleri «Aju jaht», mis tõi ka osatäitjatele mitmeid näitlejapreemiaid.

Parima kujunduse preemia pälvis Jaagup Roomet «Krabati» lavakujunduse eest. Parimaks meesosatäitjaks pidasid kolleegid Indrek Ojarit Mark Styleri rolli eest lavastuses «Aju jaht» ja Lennie rolli eest lavastuses «Hiirtest ja inimestest». Parima naisosatäitja preemiaga tunnustati Anne Reemanni Varvara Pavlovna rolli eest lavastuses «Igatsus».

Parima meeskõrvalosa preemia pälvis Allan Noormets doktor Farquhari rolli eest lavastuses «Aju jaht» ja Sobakevitši rolli eest lavastuses «Surnud hinged». «Aju jaht» ja «Surnud hinged» tõid ka parima naiskõrvalosa preemia Piret Kaldale, vastavalt õde Plimptoni ja Manilova rolli eest.

Parimaks lavastusala töötajaks pidasid Linnateatri töötajad dekoratsiooniala juhatajat Tiit Villemsood ja maja parimaks töötajaks dramaturg-lavastajat Paavo Piiki. Eripreemia möödunud aastal eriliselt silma jäänud teo eest andsid kolleegid dramaturg Triin Sinissaarele, kes vedas Tallinna Linnateatri mõttetalguid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles