Hea enne? «Mandariinid» võitis Satellite Award´i

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zaza Urušadze ja Ivo Felt võtavad vastu Satellite Awardi.
Zaza Urušadze ja Ivo Felt võtavad vastu Satellite Awardi. Foto: Repro

Vähem kui nädal enne Oscarite jagamist võitis «Mandariinid» Los Angeleses Rahvusvahelise Pressiakadeemia (International Press Academy) auhinna Satellite Award. Film võistles rahvusvahelise mängufilmi kategoorias.

Rahvusvaheline Pressiakadeemia on üks suuremaid meelelahutusajakirjanike ühendusi, mis koondab ajakirjanikke üle maailma. Ühendus korraldab üheksateistkümnendat aastat auhinnatseremooniat Satellite Awards. Auhind keskendub sarnaselt Oscarite ja Kuldgloobustega peamiselt Ameerika Ühendriikides toodetud mängufilmidele.

Rahvusvahelise mängufilmi kategoorias olid lisaks «Mandariinidele» nomineeritud Kreeka film «Väike Inglismaa», Iisraeli film «Lahutuskiri: Viviane Amsalemi kohtuprotsess», Kanada film «Emme», Belgia film «Kaks päeva, üks öö», Argentina film «Metsikud lood», Mauritania film «Timbuktu» ja Poola film «Ida».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles