Savisaar esineb koos Juurikaga rahvusraamatukogus

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusraamatukogu Tallinnas
Rahvusraamatukogu Tallinnas Foto: Raigo Pajula

Esmaspäeva õhtul kell 18 esinevad Rahvusraamatukogu suures saalis Savisaar ja Juurikas. Remo Savisaar räägib oma viimase aasta põnevamatest pildiprojektidest ning ka reisist kaugele Siberisse, Baikali äärde. Klahvpillidel saadab teda Raun Juurikas.

Õhtu alguses räägime käimasolevast Looduse Aasta Foto 2015 fotovõistlusest  ning tutvustame ka praegu avalikustamisel olevat Puhkeranna detailplaneeringut. 23,4 hektarine ala paikneb ajaloolise Laoküla ja mere vahel. Praegu saab veel ilusat rannamaastikku ning vaadet merele nautida, sõites Paldiskist Harju-Madise suunas. Laoküla elanikud on mures, et Puhkeranna maaüksus ehitatakse ladusid täis. Nii kaobki puhkerand. Kommenteerib Jaan Riis.

Loodusfotograaf Remo Savisaare töid on pärjatud mitmesuguste auhindadega ja need on leidnud tunnustust ka rahvusvahelisel tasandil. Remo pildipäevik blog.moment.ee tunnistati 2006. aastal loomafotode kategoorias maailma parimaks (Photobloggies 2006 Awards). Eelmisel aastal sai Remo «Looduse Aasta Foto 2014» fotokonkursil esikoha kategoorias «Loomad tegutsemas» ning pälvis II koha loomaportreede kategoorias. 2013. aastal saavutas ta Euroopa Aasta Loodusfotograafi fotokonkursil esikoha kategoorias «Muud loomad» (GDT European Wildlife Photographer of the Year 2013). 2012. aastal pälvis kõrge tunnustuse maailma prestiižikamal loodusfotograafia võistlusel, saavutades kategoorias «Mustvalge loodus» teise koha ehk Runner-up (Wildlife Photographer of the Year 2012). 2011. aastal pälvis ta Eesti Looduse fotovõistluse peapreemia. Tema fotosid ning fotolugusid on avaldatud erinevates ajakirjades (muuhulgas ka National Geographic´us).

Loodusõhtud Rahvusraamatukogus toimuvad esmaspäeviti kell 18 juba aastast 1999. Looduse Aasta Foto 2015 võistluse kohta vaata lähemalt http://laf.looduseomnibuss.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles