Rein Oja jätkab Draamateatri juhina

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Oja
Rein Oja Foto: Peeter Langovits

Täna hommikul valiti SA Eesti Draamateater juhatuse liikme ehk Draamateatri teatrijuhi kohale tagasi Rein Oja. Valimiskomisjoni kuulusid teatri töötajaid esindanud näitlejad, SA Eesti Draamateater nõukogu liikmed ja Teatriliidu esindaja.

„Rein Oja on hea teatrijuht, kelle asjatundliku ja hooliva pilgu all on Eesti Draamateatri töö olnud korraldatud nii, et see pakuks head töökeskkonda teatriperele ning meeldivaid elamusi publikule. Kõige selle juures avaldab muljet ka teatri väga hästi hoitud finantspool,“ ütles SA Eesti Draamateater nõukogu esimees Paavo Nõgene.

Rein Oja on sündinud 1956. aastal Tallinnas. Ta on lõpetanud konservatooriumi lavakunstikateedri VIII lennu 1978. aastal. Töötanud Tallinna Noorsooteatris/Linnateatris näitlejana 1978–1997, tegutsenud vabakutselise näitleja, lavastaja ja lavavõitluse õpetajana, olnud Eesti Näitlejate Liidu ja Eesti Teatriliidu esimees, 2013. aastast on Oja SA Eesti Filmi Instituut nõukogu liige. Näitlejana on ta pälvinud mitmeid preemiaid, sealhulgas Eesti teatri aastaauhinna meespeaosatäitjale 2006. aastal.

Eesti Draamateatrit juhib Rein Oja 2006. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles