Ka Ulfsak peaks kandideerima Oscarile

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Režissöör Zaza Urušadze (vasakult), operaator Rein Kotov, näitleja Lembit Ulfsak ja produtsent Ivo Felt enda Santa Monica peatuspaiga rõdul «Mandariinide» plakati taustal.
Režissöör Zaza Urušadze (vasakult), operaator Rein Kotov, näitleja Lembit Ulfsak ja produtsent Ivo Felt enda Santa Monica peatuspaiga rõdul «Mandariinide» plakati taustal. Foto: Mihkel Maripuu

Mitte iga kriitik ei saa öelda, et tal on oma sõu. Los Angelese filmikriitikute assotsiatsiooni presidendil Stephen Farberil on: «Reel Talk with Stephen Farber».

Ta näitab filme, mis talle endale meeldivad ja räägib juttu kõrvale. Sinna müüakse pileteid nagu kontserdile ja mõni käib seal rohkem mehe enese kui filmide pärast.

«Mandariine» näitas Farber jaanuaris.

-Stephen, kes võidab tänavu Oscari?

Seda on väga raske ennustada. Mõnel aastal on seda lihtne teha, sel aastal mitte. Õhus on pinget. «Ida» paistis olevat kriitikute lemmik, võitis auhindu ja kogus kinodes palju vaatajaid. Kuldgloobuse sai ometi «Leviaatan», ja tõesti, miks ei võiks «Leviaatan» ka Oscarit saada. «Metsikud lood» kogub järjest populaarsust – see on harv komöödia selles võistluses. Osa ei võta seda tõsiselt, osa arvab, et see võiks olla hea vaheldus tõsiste filmide ritta.

«Mandariinid» ilmselt ei võida, kui aus olla, aga see on film, millega on emotsionaalsel tasandil lihtne suhestuda. Vaatajatele see meeldib. Paraku on teistel veel suurem haare, suuremad levitajad, reklaam suurem. See võib kaasa mängida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles