Märtsis tähistatakse Eestis frankofooniakuud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frankofoonsete riikide lipud. Paremal eemal Prantsuse president François Hollande.
Frankofoonsete riikide lipud. Paremal eemal Prantsuse president François Hollande. Foto: SCANPIX

Märtsis tähistatakse Tallinnas, Tartus ja Haapsalus rahvusvahelist frankofooniakuud, tänavu on erilise tähelepanu all prantsuskeelsete riikide maitsed.

2.–28. märtsini peetava frankofooniafestivali ajal toimuvad kohtumised, kontserdid, kinoseansid, teatrietendused, näitused ja töötoad, teatas Prantsuse Instituut Eestis BNSile. Tänavu on festivalil tähelepanu all prantsuskeelsete riikide maitsed ja köögikunst ning pidustused kannavad pealkirja «Goûtez la Frankophonie!» ehk «Maitske frankofooniat!».

Festivali avaüritus on prantsuse helilooja Yann Tierseni kontsert Rock Cafes 5. märtsil. Samal nädalal saab Vikerraadio «Huvitaja» saates  teisipäevast reedeni kuulata intervjuusid prantsuskeelsetest maadest, nende kultuurist ja prantsuse keelest. Prantsuse keele päeva tähistatakse 7. märtsil Tallinna Prantsuse Lütseumis.

Festivalil Talvejazz esineb Impérial Orphéon ja Tallinn Music Weekil Cabadzi. Prantsuskeelset teatrit näeb kuu lõpus nii Tallinnas kui ka Tartus ning luulehuvilised on oodatud osa võtma konkursist «Poeetide kevad», kuhu igaüks võib saata oma prantsuskeelse luuletuse.

Kokku leiab frankofooniafestivali ajal aset enam kui 30 üritust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles