«Alateadvuse maja» ja «Põhjatäht» Postimees Kinos

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Tenderi animafilm «Alateadvuse maja».
Priit Tenderi animafilm «Alateadvuse maja». Foto: Kaader filmist

Pühapäeva keskööni kestval filminädalavahetusel saab Postimehe Kinos seekord näha kahte animafilmi: Priit Tenderi «Alateadvuse maja» ja Mattias Mälgu «Põhjatähte».

Sürrealism avaldab loogikale vastupanu. Mati Küti lugudega, ka selle Priit Tenderi joonisfilmiga «Alateadvuse maja» on samamoodi. Vaata ükskõik kust otsast, ikka kipub eest ära libisema. Vaadata on huvitav, aga lõpuni aru ei saa. Muide, Tender ise ka on öelnud, et ei saa – erandlikuna oma filmi puhul. Ja neid on tal kokku ligemale 15!? Teiselt poolt: võimalik, et just selline üks hea film peabki olema.

Keskkonna tasakaalu, selle rikkumise teema on ikka ja jälle Eesti animatsioonis esile kerkinud, aga mitte keegi veel pole sellele lähenenud nõnda apokalüptiliselt, nõnda ebatavalise žanri (spioonilugu) ja stiili (film noir) kaudu, nagu teeb seda «Põhjatähes» Mattias Mälk. Või on see hoopis üks ilus armastusfilm? See žanriline segu, mis vastu vaatab, on igav juhul huvitav.

Postimehe tellijad saavad Postimehe Kino filme vaadata tasuta. Selleks peab olema Postimees Plussi konto, mis on seotud paberlehe tellimusega.

+ Postimehe Kino saavad vaadata ka Postimees Plussi tellijad ja päevapileti ostjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles