Märt Avandi: reaktsioon oli adekvaatne - naised nutsid ja mehed olid aupaklikult tänulikud

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pisike punane vaibatükk kino ees, sugugi mitte glamuursed külalised, suursugused kutsed, küünlameri või üüratud plakatid. 

Põhjanaabritel käib mängufilmi esilinastus põhjamaise askeetlikkusega. Tundus, et 2,2 miljoni eurose eelarvega koostööfilmi Soome esilinastusele võis iga huviline siseneda, sest ranget kontrolli, kes, kellega ja kus istuma peab, siin ei tuntud. Vali aga saalis endale vaba koht ja jää ootama, mis juhtub! Kontvõõraid siiski nende sadade kutsutute hulgas polnud.

Punaste ismete ja rõduga Maximi kino Helsingi kesklinnas on vana ja auväärne - siit sai oma esimesed filmielamuseristsed isegi «Vehkleja» režissöör Klaus Härö. See juhtus enam kui 30 aastat tagasi, kui ta just selles saalis Spielbergi filmist «ET - sõber kaugelt» vaimustusse sattus. Nüüd astus mees ise filmi sisse juhatades koos produtsentide, tehnilise meeskonna ning peaosaliste Märt Avandi ja Ursula Ratasepaga lavale, et vaatajatele häid filmielamusi soovida.

Pikk ja kestev aplaus filmi lõpul ning mitmed pisarais silmapaarid kinnitasid: elamus saamata ei jäänud.

Vaata videost, kuidas legendaarse Haapsalu vehkleja Endel Nelise elulool põhinev «Vehkleja» Soomes esilinastus ja kuula, mida oli öelda peaosalisel Märt Avandil ning soomlastest filmihuvilistel pärast seansi lõppu!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles