Üllar Saaremäe näitab Rakveres Lollidemaad

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Nebel, Üllar Saaremäe ja Imre Õunapuu ehk Rakvere teatri lavastuse "Buratino" tegijad.
Lauri Nebel, Üllar Saaremäe ja Imre Õunapuu ehk Rakvere teatri lavastuse "Buratino" tegijad. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

6.märtsil esietendub Rakvere Teatri suures saalis Tolstoi -Šapiro „Buratino“, peaosas Imre Õunapuu. Laulusõnade autor Juhan Viiding ja muusika autor Olav Ehala.

Lavastaja Üllar Saaremäe käe all on lavale jõudnud muusikaline teatriarmastuse lugu. Buratino on nagu Buratino ikka – väliselt puidust poiss, aga hingelt kasvav ja arenev noor inimene. Buratino unistus on saada näitlejaks, aga teekonnal oma teatrini   juhtub nii mõndagi. Lavastusest ei puudu Kuldvõtmeke, Imede põld, Konnatiik, Kõrts ega Lollidemaa. Uute sõprade ja lõbusate lauludega leitakse uks võlumaailma.

Kui omal ajal sütitas Rakvere Teatri peanäitejuhi südames teatripisiku just Lauri Nebeli Buratino, siis  tänased noored külastajad saavad innustust Imre Õunapuu Buratino seiklustest.

Teatrikuu ja Buratino esietenduse puhul kutsub Rakvere Teater koole ja lasteaedu korraldama Buratino - teemalist seiklusmängu. Esietenduse päevaks on end mängule registreerunud üle 2000 lapse.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles