Ugala teatris on käimas kolme uuslavastuse proovid

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Äärlinna bluus"
"Äärlinna bluus" Foto: Ugala / Heigo Teder

Ugala teatri kevadhooaeg tõotab tulla naerurohke. Veel enne teatrimaja remonti minekut juunikuus esietendub Ugalas mitu uuslavastust, mis sügisest leiavad uue etenduskoha Viljandi linnas. Proovisaalides käib töö kolme väga erineva materjaliga, mille ühiseks nimetajaks on kvaliteetne meelelahutus.

 

Taago Tubina lavastajakäe all jõuab 14. märtsil lavale „Äärelinna bluus“, mille autoriks on Briti kaasaegse näitekirjanduse üks omapärasemaid esindajaid Jez Butterworth. Õhkimisekspert Ned ja tema abikaasa Joy kooselu äärelinna uusasumis on jõudnud nullpunkti ja nad seisavad küsimuse ees, kas nende üksteist aastat kestnud abielu annab veel päästa. See on lugu tavalistest inimestest, kes leiavad end ühel hetkel olukorrast, kus täitmata unistused on asendunud kõhedusega tuleviku ees. Osades Meelis Rämmeld, Kadri Lepp ja Janek Vadi. Lavastuse kunstnik on Liisa Soolepp ning valguskunstnik Kristjan Suits. Taago Tubina jaoks on see teine lavastus sel hooajal, sügisel esietendus Ugalas tema lavaversioon R. M. Fassbinderi filmist „Hirm sööb hinge seest“.

18. aprillil saab ühe õhtu jooksul lavaküpseks lausa kaks lavastust. Publiku ette jõuavad mõnetunnise vahega Martin Alguse kirjutatud ja lavastatud „Kaheksajalg“ ning koolituskomöödia „Teie ebaõnn on teie endi kätes“. 

Teatrimaratoni juhatab sisse koolitusformaati järgiv lavastus, mis pakub alternatiivi tavakoolitustel kõlavatele põhitõdedele ning õnnevalemitele. „Teie ebaõnn on teie endi kätes“ sünnib noorte lavajõudude koostöös. Lavale astuvad Ugala teatri noored näitlejad – Rait Õunapuu, Marika Palm ja Kristian Põldma. Lava taga juhib mängu lavastaja Lennart Peep, dramaturgina on lavastuse juures tegev Marite H. Butkaite ning kunstnik on Martin Veisman.

Teatriõhtu lõpetab Ugala teatri suurel laval esietenduv „Kaheksajalg“. Lavastajadebüüti tegev Martin Algus, kes pärast kümmet aastat on tagasi Ugala teatris, toob lavale enda kirjutatud komöödia. Keskeakriisiga maadlev eesti mees Ville üritab 24 tunni jooksul seljatada vähemalt kaheksa erinevat väljakutset, et päästa oma pere. Iga lahendus tekitab aga hoopis uue kriisi ja kogu päästetöö lõpeb sõna otseses mõttes suure pauguga. Mängivad Aarne Soro, Tarvo Vridolin, Tanel Ingi, Vallo Kirs, Adeele Sepp, Klaudia Tiitsmaa, Jaana Kena ja Andres Tabun. Kunstnikuna teeb kaasa Illimar Vihmar ning valguskunstnik on Rene Liivamägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles