Kultuuriministeerium teeb teise katse asekantsleri leidmiseks

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriministeerium
Kultuuriministeerium Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Riigisekretär kuulutas uuesti välja avaliku konkursi kultuuriministeeriumi kunstide asekantsleri ametikohale.

Kandideerimisdokumendid tuleb esitada hiljemalt 25. märtsiks tippjuhtide valikukomisjonile.

Tegemist on juba teise katsega kultuuriministeeriumile asekantsleri leidmiseks. Jaanuaris välja kuulutatud esimene konkurss luhtus, kui 20 kandideerinu hulgast ei leitud sobivat. Ministeerium jäi asekantslerita möödunud aasta lõpus, kui senine asekantsler Raul Oreškin tagasi astus, sest jäi Tartu kaubamajas vargusega vahele.

Kunstide asekantsler koordineerib kultuuripoliitika kujundamist ja elluviimist arhitektuuri- ja disaini-, audiovisuaal- (sh meediateenuste ja filmivaldkonna), etenduskunstide, kirjanduse, kujutava kunsti, loomemajanduse ning muusikavaldkonnas. 

Asekantsleri peamiseks tööülesandeks on kunstide valdkonna teemade riiklik juhtimine ja sidumine, samuti kunstide valdkonna riigiasutuste, riigi osalusel asutatud sihtasutuste ning peamiste valdkondlike katusorganisatsioonide kaudu kunstide valdkonna arendamine. Asekantsler korraldab ministeeriumi kaudu rahastatavate riiklike programmide rakendamist ning valdkonnaga seotud strateegiliste dokumentide ja õigusaktide koostamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles