Põlvepikuraamatu konkurss ootab käsikirju!

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Kultuurkapitali kirjanduse sihtkapitali aastaauhindade nominent Kätlin Vainola, kelle raamatut "Kud on armastus" tunnustas lastekirjanduse žürii.
Eesti Kultuurkapitali kirjanduse sihtkapitali aastaauhindade nominent Kätlin Vainola, kelle raamatut "Kud on armastus" tunnustas lastekirjanduse žürii. Foto: Peeter Langovits

 

Täna, 16. märtsil kuulutatakse välja Põlvepikuraamatu konkurss väikelastele ja koolielikutele mõeldud raamatute originaalkäsikirjade leidmiseks.

 

Konkursi eesmärk on rikastada lastele mõeldud lugemisvara professionaalselt teostatud ja kõrgekvaliteediliste algupäraste lasteraamatutega. Konkursile oodatakse väikelastele ja koolieelikutele (kuni 7-aastastele lastele) mõeldud raamatute käsikirju, milles on võrdselt olulised nii tekst kui ka illustratsioon.

Konkursile esitatud töid hindab žürii, mis koosneb Eesti Lastekirjandus Keskuse, Kultuuriministeeriumi ning kirjastuse Päike ja Pilv esindajatest ning kahest sõltumatust lastekirjanduse eksperdist. Žürii hindab käsikirjade puhul nende terviklikkust, eakohasust ning professionaalset teostust.

Võitjad kuulutatakse välja 11. novembril 2015 Eesti Lastekirjanduse Keskuses toimuval auhinnapeol. Võidutööd avaldab kirjastus Päike ja Pilv.

Konkurss kutsuti ellu 2006. aastal. Üle aasta toimuvat võistlust korraldavad Kultuuriministeerium, Eesti Lastekirjanduse Keskus ning kirjastus Päike ja Pilv.

Eelmisel aastal võitis I koha  Kätlin Vainola raamat „Kus on armastus?”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles