Esietendub kadrinoormetsa ja Diego Agulló lavastus «formlessly yours»

Janar Ala
, kultuuritoimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
kadrinoormets lavastuses "an hour of"
kadrinoormets lavastuses "an hour of" Foto: müürileht

24. märtsil esietendub Kanuti Gildi saalis kadrinoormetsa ja Diego Agulló lavastus «formlessly yours».

Kadrinoormetsa ja Diego Agulló esimeses koostöös «darks in blues», mis esietendus Augusti TantsuFestivalil 2014, sõidutati publik mere äärde, et näidata päikeseloojangu maastikku pimedusse kadumas. See oli kutse vaatlusele, avastamaks peidetud momente vaateväljas.

Sel korral pöörduvad nad tagasi teatrisse, et jätkata tööd tähelepanu erksuse ja küsimusega, kuidas muuta nähtamatu nähtavaks. «Formlessly yours» on kutse tunnistama salajaste seoste rännet, mis toob häid uudiseid, kui hoida kolmas silm lainel. Keel ei ole takistuseks. 

Kadrinoormets on eesti etenduskunstnik ja kirjutaja, kes töötab teatriga. Vaadetelt tihti radikaalne. Isegi kui avaldab raamatu või astub välja galeriis, täpsustab see tema seisukohta teatrist - organiseeritud kontsentratsiooni ruumist, nagu seda on potentsiaalselt, essentsiaalselt ka kunst, muusika või kirjandus. 

kadrinoormets on nomineeritud 2014. aasta Eesti teatri aastaauhindade etenduskunstide ühisauhinnale kompromissitute otsingute eest lavastustes «siseturism» (Rakvere Teater), «darks in blues» (Augusti TantsuFestival 2014) ja «procedure of beauty» (Sõltumatu Tantsu Lava). 

Diego Agulló õppis Madriidis filosoofiat ja alates 2005. aastast elab Berliinis, töötades tantsu ja koreograafia alal. Tema praegune uurimus tegeleb küsimustega, mis puudutavad professionaalsust kunstis.

Esietendus ja etendused 24., 25., 30. ja 31. märtsil kell 19:30 Kanuti Gildi saalis. Etendusele 25. märtsil järgneb vestlus, mida juhib Camilla Graff Junior (inglise keeles).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles