Jazzkaare piletihinnad püsivad soodsad märtsi lõpuni

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jazzkaar 2015
Jazzkaar 2015 Foto: Kultuurikava.ee

Baltikumi suurim jazzipidu Jazzkaar kutsub aprilli kahel viimasel nädalal nautima värsket ja mitmekesist festivaliporgammi. Juba on müüdud festivalile üle 4500 pileti. Tasub kiirustada, sest mitmete kontsertide piletid on otsakorral ja hinnad on eriti soodsad märtsi lõpuni.

 Juba on välja müüdud John Scofieldi & Jon Cleary bluusikontsert, kus jagatakse ka tänavused jazziauhinnad, samuti Iisraeli lauljatari Ester Rada kontsert. Maailma jazzilavade parima meeslaulja Gregory Porteri kontserdile oodatakse täismaja. Eesti artistide kontsertidest on populaarseim Genka lastekontsert «Nu Jazz-Hop», aga ka Liisi Koiksoni Billie Holiday 100. sünniaastapäevale pühendatud kontsert ja Eesti jazzi showcase-kontsert.

 17. – 26. aprillini kestev Jazzkaar pakub kuulajaile üle 70 kontserdi Tallinnas, Viljandis, Tartus, Kuressaares, Valgas, Otepääl, Pärnus, Raplas, Elvas, Narvas ja Jõhvis. Nautida saab maailma tippjazzi ja mitmeid erilisi, just festivaliks kavandatud kontserte.

Nordea Kontserdimajas astub üles Jazzkaare üks peaesinejad: kuue Grammy võitja ning läbi aegade populaarseim jazzinstrumentalist-saksofonist David Sanborn. Vaba Lava saal Telliskivis on samuti maailma tippesienejate päralt – tasub kindlasti tähele panna festivali avakontserdil esinevat erilist Prantsuse trompetisti Ibrahim Maaloufi, kellele virtuoossele idamaisele veerandtoonide mängule ei leidu maailmas võrdset.

Samuti pole meie planeedil teist nii erilist progressiivse rock-jazzi bändi kui seda on prantslaste legendaarne Magma, kes viib meid ulmelisele Kobaia planeedile. Jazzilavade suupillikuninga trooni on vallutanud Gregoire Maret. Euroopa kvaliteetjazzi pakuvad kuulsa ECM-i plaadifirma artistid Norra trompetimaailma Garbarek ehk Mathias Eick ja Šveitsi-Albaania lauljatar Elina Duni, mõlemal artistil on just ilmunud värsked albumid.

Ainulaadne maailmas on ka Saksa pianist Hauschka, kes avab ja avastab klaveris hoopis uue sugestiivse kõlamaailma. Jazzkaar toob esmakordselt Eestisse menuka Kanada laulja-multiinstrumentalisti Owen Pallett'i ja mitmeid teisi põnevaid artiste. Eestlastest esitlevad oma uusi albumeid  Oleg Pissarenko, Raul Sööt, Aleksander Paal, Raul Vaigla, Ingrid Lukas, Abraham's Café.  Estonian Dream Big Bandi ja eesti luuletajate koostöös sünnib eriline armastust ülistav kontsertetendus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles