Uus heliplaat: ERSO ja Neeme Järvi teine ühine plaat briti firmalt Chandos

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neeme Järvi
Neeme Järvi Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Äsja jõudis müügile ERSO ja Neeme Järvi uus heliplaat Slovakkia XX sajandi kõige  mõjukama ja tunnustatuma helilooja Eugen Suchoňi (1908–1993) orkestriteostega.

Plaadile on jäädvustatud tema kuulsaim orkestriteos, 1953. aastal valminud «Metamorfoosid», rahvamuusika elementidega «Rustikaalne sümfoniett» tsüklist «Slovakkia pildid» ning Ballaad-süit. Teosed on salvestatud Estonia kontserdisaalis juunis 2013 ja mais 2014. Kuna avalikke kontserte toona ei toimunud, on heliplaat Eesti publikule suurepärane võimalus Suchoňi muusikaga tutvumiseks. 

Neeme Järvi ja Eesti Riiklik Sümfooniaorkester pühendavad plaadi helirežissöör Maido Maadiku (19602014) mälestusele. Koostöös Maadikuga on valminud suur osa ERSO senistest CDdest, sh 2004. aastal Eestisse esimese Grammy-auhinna toonud plaat Jean Sibeliuse kantaatidega.

Chandos Recordsi näol on tegemist ühe maailma juhtiva klassikalise muusika plaadistusi väljaandva firmaga, mis tegutseb aastast 1979. Neeme Järvi juhatusel on Chandose märgi all ilmunud üle 250 heliplaadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles