Aprillis tuleb Eesti tsirkuse festival

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festivali avab film «Riivates taevast».
Festivali avab film «Riivates taevast». Foto: Kaader filmist

Aprill on tsirkusekuu - aset leiab esimene Eesti tsirkuse festival, kus osalevad kõik siinsed nüüdistsirkuse viljelejad.

Festivali juhatab 1. aprillil sisse Hispaania dokumentaalfilm «Riivates taevast», mis heidab pilgu kaheksa maailma eri nurkadest pärit tsirkuseakrobaadi igapäevaellu. Filmi tutvustab tsirkusestuudio Folie juht Terje Bernadt, lisaks esitletakse Baltimaade tsirkuseajakirja Next Door Circus. Üritus algab kell 18 Kumu auditooriumis ja on tasuta.

1.-30. aprillini peamiselt Tallinnas toimuva festivali kavas on lavastusi, mis on mõeldud lastest täiskasvanuteni (Folie, OMAtsirkus, Piip ja Tuut, Dan le Man, Kinoteater), tänavaspektaakleid (tuleteater Schokokaboom) ja õpitubasid, samuti üks kunstiprojekt, interdistsiplinaarne minifestival «Lack of Art», kus osalevad ka väljaspool Eestit õppivad noored tsirkusekunstnikud. Festival kulmineerub 18. aprillil, kui tähistatakse rahvusvahelist tsirkusepäeva.

Festivali korraldab vastasutatud Eesti kaasaegse tsirkuse arenduskeskus. Tegu on katusorganisatsiooniga, mis arendab Eesti nüüdistsirkust. Selle juhatusse kuuluvad Terje Bernadt, Haide Männamäe ja Kadri Hansen. Juhatuse esimees on Anu Tähemaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles